Miljøminister inviterer flere kommuner til samarbejde om udviklingshæmmede

08/11/2010 00:00

Nick Allentoft

Udviklingshæmmede skal have mulighed for at løse flere opgaver i de danske skove. Det mener miljøminister Karen Ellemann (V). Erfaringerne fra igangværende projekter viser nemlig, at den såkaldte skovhjælperordning, hvor de udviklingshæmmede kommer ud i naturen, gør en forskel – både for skoven, dens gæster og de voksne udviklingshæmmede.

- Som tidligere socialminister føler jeg noget helt særligt for skovhjælperordningen. Først og fremmest er den en gevinst for de udviklingshæmmede. De har hele deres liv været afhængige af andres hjælp, men med skovhjælperordningen vender vi bøtten. Nu er det dem, der hjælper andre. Det øger deres selvværd – og gør deres hverdag mere meningsfuld, siger miljøminister Karen Ellemann i forbindelse med, at hun i dag sammen med HKH Kronprinsesse Mary markerede Danmarks 10. skovhjælperprojekt i Boserup Skov ved Roskilde.

Ministeren inviterer i den sammenhæng flere kommuner til at samarbejde om skovhjælperordninger, der giver udviklingshæmmede mulighed for at komme ud i skoven sammen med faguddannede skovløbere og pædagoger.

- Jeg har mødt flere skovhjælpere, og den glæde de viser, er sådan set nok til at overbevise mig om, at mange flere kommuner bør tage ordningen til sig. Vi får så mange positive tilbagemeldinger fra de udviklingshæmmedes familier og bosteder, kommunerne og de gæster, der besøger skovene. Derfor håber jeg, at vi kan få flere kommuner involveret, for skovhjælperordningen er en succes hele vejen rundt, siger Karen Ellemann, der vil kontakte Kommunernes Landsforening for at drøfte, hvordan ordningen kan udbredes yderligere.

Det første skovhjælperprojekt blev søsat i 2004, og der er i dag mere end 100 udviklingshæmmede på opgave i statsskovene. Skovhjælperne er blandt andet med til at servicere skovens gæster med eksempelvis båltænding og oprydning ved arrangementer ligesom de bidrager på forskellig vis til naturplejen.

Omdrejningspunktet for de 15 nye skovhjælpere i Boserup Skov bliver Skov- og Naturstyrelsens naturcenter, Boserupgaard.

Mest Læste

Annonce