Miljøminister: Regler for klimatilpasning skal være enklere

15/11/2011 13:56

Nick Allentoft

Der skal stå soleklart i lovgivningen, hvem der har kompetence til at træffe de beslutninger, der skal finansiere de nødvendige tiltag for at løse udfordringerne på klimatilpasningsområdet. Det mener miljøminister Ida Auken, der netop har talt på KL’s skybrudskonference i Kolding.

- Det har aldrig været meningen med lovene på vandområdet, at de skulle bremse kommunernes og vandselskabernes investeringer i klimatilpasning. Vi skal lave de bedste løsninger, så vi både får grundejeren til at lede sit regnvand ned i haven i stedet for i kloakken, men også får kommunerne til at opsamle vand fra kæmpemæssige skybrud på grønne arealer som for eksempel boldbaner, parker og skateboardbaner. Vi er nødt til at løse flere problemer på én gang, og det skal vi gøre sammen med kommunerne, siger miljøminister Ida Auken.

Miljøministeren vil derfor kikke på nogle af de barrierer, der findes i lovgivningen i dag, så kommunalbestyrelserne og vandselskaberne har mulighed for at gennemføre nutidige, grønnere og mere intelligente løsninger på klimatilpasningsområdet.

Ændringerne af lovene vil ske i en konstruktiv dialog med kommunerne og øvrige nøgleaktører, og Miljøministeriets task force, som også indeholder et rejsehold, vil kunne hjælpe kommunerne med at få udarbejdet de lokale klimatilpasningsplaner, der skal være klar inden for 2 år.

- Det er i kommunerne, man ved, hvor problemerne presser mest på, så de skal selvfølgelig også være med til at bidrage aktivt. Dialog og samarbejde er afgørende her, og derfor vil jeg skabe rammerne for en styrket dialog om klimatilpasning, siger Ida Auken.

Miljøminister Ida Auken vil allerede i foråret fremlægge de første lovforslag, som skal gøre det lettere for kommunerne at finansiere nye aktiviteter på klimatilpasningsområdet.

Mest Læste

Annonce