Ny blog: Anders og Søren om Styring

Ledelse

25/2/13 1:25

Nick Allentoft

”Jeg undrer mig over den styringstænkning, som den offentlig sektor bliver udsat for, med forsimplede modeller og mistillid til både borgere og medarbejdere,” siger den ene af DenOffentlige.dk's nye bloggere, Søren Obed Madsen. Sammen vil han og Anders F.B. Jensen bevæge sig væk fra de eksisterende perspektiver på styring og ledelse, og bidrage med nye løsninger på gamle problemer.

”Vi ønsker at starte en diskussion om, hvordan vi styrer den offentlige sektor på en måde, der skaber sammenhæng mellem de mennesker der arbejder der, og den virkelighed de arbejder med. For nuværende ser vi begge en dekobling,” siger Anders F.B. Jensen.

De to Ph.D. studerende har det til fælles, at de begge beskæftiger sig med styring og hvad mennesker gør for at styre. Og så er de som sagt begge kritiske over for styringstænkningen i den offentlige sektor, som Søren illustrerer det allerede i titlen på bloggens første indlæg, Styringsværktøjer som en virus.

”Men selv om perspektivet er kritisk, så er det også konstruktivt” understreger Søren Obed Madsen.

”Det minder os om noget som vi allerede ved: at der er andre måder at løse forholdet mellem styring og ledelse på end ved hjælp at et styringsværktøj som vi antager, at alle bruger på samme måde, på trods af at vores erfaringer siger det modsatte.”

For forskellige

Søren Obed Madsen og Anders F.B. Jensen skriver begge Ph.d under forskningsprogrammet SLIP. Men som de selv beskriver det, arbejder de ud fra meget forskellige teoretiske perspektiver, og deres undersøgelsesobjekter er forskellige. Derfor var de ikke begge indledningsvis sikre på om de kunne skrive en fælles blog.

Søren Obed Madsen studerer strategidokumenter og analyserer, hvordan de oversættes af ledere. Han forsker altså i sammenspillet mellem styringsværktøjer og aktører. Anders analyserer de styringsmæssige forudsætninger for, at medarbejderne blive fulde deltagere i arbejdet. Han forsker altså i samspillet mellem aktørerne og styring.

Men netop deres forskellige perspektiver vil tvinge dem væk fra deres sædvanlige beskrivende niveau, og give anledning til at komme med mulige løsninger på de påpegede problemer.

”Vores faglige perspektiver fokuserer på henholdsvis skriftlig og mundtlig styring og komplementerer derved hinanden. De kan bruges til at udfordre hinanden på de antagelser som skriftlig og mundtlig styring bygger på,” foreslår Søren.

Bloggen kommer til at forløbe som en dialog, hvor den ene forskers spørgsmål løbende bliver kvalificeret af den anden. 

Læs første indlæg på bloggen

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.