Ny blogger: Bringer nettet i spil som demokratisk dynamo

Politik

12/11/2012 11:27

Nick Allentoft

Socialdemokraternes tidligere digitalchef, Benjamin Rud Elberth, er ny blogger på DenOffentlige. Han er en af landets skarpeste, når det handler om at være aktiv på nettet, og via bloggen vil han sætte spot på det offentliges brug af netmedier.

Den offentlige sektor famler stadig efter måder at bruge nettets muligheder på, men forfølger samtidig en ambition om, at over 50 procent af al borgerkontakt skal være digitaliseret om blot to år. Benjamin Rud Elberth har erfaringen og indsigten i nettets udvikling og univers, og vil med sin blog inspirere og udfordre.

- Internettet er en åben dør til at inddrage almindelige mennesker med almindelige hverdagsproblemer og masser af gode idéer. De forvaltninger og politikere, der forstår at åbne den dør og bruge borgerne som medskabere, vil have en konkurrencefordel, siger Benjamin Rud Elberth, der indtil april 2012 var digital chef for Socialdemokraterne, og i dag agerer som digital rådgiver og partner i virksomheden Hou Media.

Læs Benjamin Rud Elberths blog her

Open government

Ved det netop overståede præsidentvalg i USA var nettet en integreret del i valgkampen fra indsamling af støttepenge over udarbejdelsen af politiske udspil til udbredelsen af nyheder og initiativer direkte fra kandidaterne. Benjamin Rud fulgte valgkampen tæt bag sin PC, mobiltelefon og tv.

- Obama har igen vist vejen for, hvordan man bruger sociale medier i valgkamp og regeringsførelse. Men frem mod kommunal- og regionsrådsvalg i november næste år bliver det lige så interessant at følge de politikere, der oprigtigt debatterer politik og lader sig forme og flytte via kontakten med vælgerne over Facebook og Twitter, siger Benjamin, der analyserer tæt, hvordan nettet bliver brugt op til kommunal- og regionsrådsvalgkampene.

- De kandidater og den borgmester, der allerede i valgkampen gør sig tanker om, hvordan de inddrager borgere som aktivt medskabende og med til at bygge oven på borgmesterens egne visioner, når han eller hun sætter sig i stolen, vil sætte nye og nødvendige standarder for det kommunale arbejde, mener Benjamin.

Med sin blog på DenOffentlige vil Benjamin fremover bidrage konstruktivt med inspiration og spidse betragtninger på politikere og forvaltningers brug af nettet.
 

Mest Læste

Annonce