Nye forholdsregler for sovende børn

29/06/2011 22:59

Nick Allentoft

Efter en tragisk ulykke i Broager i midten af maj, hvor en dreng på halvandet år døde i selen i barnevognen, indfører Sønderborg Kommune ekstra sikkerhed omkring sovebørn i dagpleje, vuggestuer og børnehaver. Politiet og Sikkerhedsstyrelsen har på baggrund af tekniske undersøgelser konkluderet, at der ikke var fejl på selen, og at den var monteret korrekt i barnevognen.

For at forebygge lignende hændelser har Sønderborg Kommune efter ulykken sammenfattet forholdsregler om sovende børn i en instruks.

Fremover er det f.eks. ikke tilladt at lade børn sove ude i sele i barnevogn, hvis de sover uroligt og vil vende sig. Så skal de i stedet sove indendørs på godkendt madras, campingseng eller sovetelt. Vågne børn i sele må ikke være alene, og kommunens ansatte har ansvaret for, at private barnevogne opfylder kravene til sikkerhed, herunder at de er godkendte af Dansk Varefakta.

- Vi ved, at mange forældre helst ser, at deres barn sover ude. Men der er ikke sundhedsfagligt belæg for, at børn bør sove ude. Så hos os er det ikke et spørgsmål om at sove inde eller ude men et spørgsmål om sikkerhed, oplyser Svend Aage Petrat-Meyer, Sønderborg Kommune, som har udarbejdet instruksen i samarbejde med kommunelæge, sundhedsplejen, repræsentanter for dagpleje- og institutionspersonale, dagtilbudsledere samt forvaltningen. Dagplejens tilsynsførende og de daglige pædagogiske ledere i institutionerne vil sørge for implementeringen.

- Vi har ikke hidtil haft en instruks for sikkerhed for sovende børn, og derfor skal vi også i en tæt dialog med medarbejderne om at implementere de rimeligt skrappe krav til sikkerhed, hvor vi tydeliggør, hvad sikkerhedskravene er, og hvem der har ansvaret, fortæller Svend Aage Petrat-Meyer.

Instruksen omfatter kravene i forhold til det at sove ude eller inde, om sovestillinger, om tilsyn med sovende børn, om barnevogne, campingsenge, soveseler, babyalarmer (der ikke må anvendes), suttekæder, puder, regnslag og fluenet.

Den nye instruks gælder også for private børnepassere/pasningsordninger i kommunen.

Mest Læste

Annonce