Nyt projekt afskaffer papireksaminer

30/3/11 10:04

Nick Allentoft

Videnskabsministeren sætter nu strøm til de skriftlige prøver. Et pilotprojekt på Aarhus Universitet er udviklet med særligt fokus på at modstå snyd og giver samtidig studerende mulighed for at bruge deres egen computer. Det giver fordele for de studerende og for universiteterne.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen har netop underskrevet en aftale med firmaet Netcompany A/S. Firmaet skal udvikle en ny it-løsning, der skal digitalisere de skriftlige eksaminer, hvor studerende ikke må bruge eller kun delvist må bruge hjælpemidler, som bøger, internet eller notater.

I første omgang er der tale om en pilotløsning, som afprøves på et afgrænset eksamensområde på Aarhus Universitet. Planen er, at det skal udvides til resten af landets universiteter efterfølgende.

– Min ambition er, at studerende møder et fuldt digitalt universitet lige fra indskrivning til afslutning. Alt fra ansøgningsskemaer, til undervisning og eksaminer skal benytte de digitale muligheder. Med pilotprojektet i Aarhus gør vi nogle interessante erfaringer, så vi kan få udfaset papireksaminerne, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

– Digitalisering af eksaminer er et område, som optager os meget på Aarhus Universitet, og som vi i forbindelse med vores digitaliseringsstrategi og ønske om at udbrede moderne it-baserede undervisningsmetoder og eksamensformer allerede har investeret betydelige ressourcer i. Vi ser frem til at udvikle den konkrete løsning i samarbejde med videnskabsministeriet, og håber løsningen, vil blive til glæde for alle universitetsstuderende i landet inden for nær fremtid, siger prorektor Søren E. Frandsen fra Aarhus Universitet.

Pilotprojektet er finansieret af Videnskabsministeriet, og er en del af ministeriets arbejdsprogram 'Digitale Veje til Vækst'. Udviklingen af løsningen foregår hen over sommeren og efteråret 2011.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.