Odder skaber digitale pionerer

19/10/11 6:54

Nick Allentoft

280 lærere og pædagoger i Odder Kommune fik i sidste uge udleveret iPads, som de fremover skal bruge i undervisningen og borgmesteren har store forventninger til at Odder står overfor begyndelsen til en ny lærings- og digital dannelsesrevolution.

- Vores lærere bliver pionerer i arbejdet med at ruste eleverne til at kunne deltage i fremtidens digitale samfund, siger borgmesteren, som læste sin tale direkte fra sin iPad.

Som den første kommune i Europa har Odder Kommune besluttet, at samtlige elever (0.-10. klasse), lærere og skolepædagoger skal have udleveret en iPad 2.

”Med dette projekt åbner der sig nogle helt nye muligheder – ikke kun i undervisningen, men også i måden at arbejde på, og i måden at tænke på”, sagde borgmester Elvin J. Hansen (soc.dem.) til de mange lærere og pædagoger.

”I får en historisk opgave. I bliver pionerer i arbejdet med at ruste eleverne til at kunne deltage i fremtidens digitale samfund. Man kan kalde det digital uddannelse, eller måske ligefrem digital dannelse – og det er jer, der skal bidrage til denne dannelse.

Det er en spændende opgave, og vi ved, at man fra mange andre steder kigger meget interesseret på hvad der kommer til at foregå her i Odder Kommune”, sagde Elvin Hansen.

Odder Kommune vurderer, at indførelsen af iPads vil få stor betydning for læringsmiljøet i skolerne, og kommunen har allerede lavet aftaler med forlaget Gyldendal om digitale undervisningsmaterialer i de fleste fag, og andre aftaler er på vej.

Desuden forventer man, at elever med vanskeligheder bedre kan inkluderes i undervisningen.

Da Odder Kommune som nævnt er den første kommune i Europa, der udleverer iPads til samtlige lærere og elever, følges projektet tæt af forskere fra VIA University College, og den store interesse afspejler sig desuden i, at Odder Kommune havde formået at få to udenlandske kapaciteter til at tale ved lanceringen onsdag aften, nemlig Daryl Hawes fra Apple og den britiske underviser Oscar Stringer.

”Odder Kommune er en pioner i Europa, når det gælder brugen af iPad i undervisningen”, lød et af udsagnene fra talerstolen.

Udleveringen af iPads til de mange lærere og pædagoger er første trin i projektet. Efter efterårsferien begynder to pilotklasser at arbejde med iPads, og resten af eleverne får deres maskiner udleveret umiddelbart efter nytår.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.