Odder skaber digitale pionerer

19/10/2011 08:54

Nick Allentoft

280 lærere og pædagoger i Odder Kommune fik i sidste uge udleveret iPads, som de fremover skal bruge i undervisningen og borgmesteren har store forventninger til at Odder står overfor begyndelsen til en ny lærings- og digital dannelsesrevolution.

- Vores lærere bliver pionerer i arbejdet med at ruste eleverne til at kunne deltage i fremtidens digitale samfund, siger borgmesteren, som læste sin tale direkte fra sin iPad.

Som den første kommune i Europa har Odder Kommune besluttet, at samtlige elever (0.-10. klasse), lærere og skolepædagoger skal have udleveret en iPad 2.

”Med dette projekt åbner der sig nogle helt nye muligheder – ikke kun i undervisningen, men også i måden at arbejde på, og i måden at tænke på”, sagde borgmester Elvin J. Hansen (soc.dem.) til de mange lærere og pædagoger.

”I får en historisk opgave. I bliver pionerer i arbejdet med at ruste eleverne til at kunne deltage i fremtidens digitale samfund. Man kan kalde det digital uddannelse, eller måske ligefrem digital dannelse – og det er jer, der skal bidrage til denne dannelse.

Det er en spændende opgave, og vi ved, at man fra mange andre steder kigger meget interesseret på hvad der kommer til at foregå her i Odder Kommune”, sagde Elvin Hansen.

Odder Kommune vurderer, at indførelsen af iPads vil få stor betydning for læringsmiljøet i skolerne, og kommunen har allerede lavet aftaler med forlaget Gyldendal om digitale undervisningsmaterialer i de fleste fag, og andre aftaler er på vej.

Desuden forventer man, at elever med vanskeligheder bedre kan inkluderes i undervisningen.

Da Odder Kommune som nævnt er den første kommune i Europa, der udleverer iPads til samtlige lærere og elever, følges projektet tæt af forskere fra VIA University College, og den store interesse afspejler sig desuden i, at Odder Kommune havde formået at få to udenlandske kapaciteter til at tale ved lanceringen onsdag aften, nemlig Daryl Hawes fra Apple og den britiske underviser Oscar Stringer.

”Odder Kommune er en pioner i Europa, når det gælder brugen af iPad i undervisningen”, lød et af udsagnene fra talerstolen.

Udleveringen af iPads til de mange lærere og pædagoger er første trin i projektet. Efter efterårsferien begynder to pilotklasser at arbejde med iPads, og resten af eleverne får deres maskiner udleveret umiddelbart efter nytår.

Mest Læste

Annonce