Den private socialrådgiver Ricky Magnussen er i front for indsamling af 250.000 til videodokumentar.

Privatrådgiver samler penge ind

Velfærd

28/03/2014 17:03

Nick Allentoft

Kritiseret privat socialrådgiver samler penge ind til en videodokumentar til 250.000 kroner om klemte borgere. Ricky Magnussen står med Privatrådgiver.com forrest i indsamling af pengene, men der er ingen budget for projektet. Stig Gerdes fra den sociale modstandsbevægelse Klemt medvirker i præsentationen, men afviser at være involveret.

“Der var en her, som ville følge nogle syge i lang tid. Så var han her og optage noget med mig, men jeg har intet set eller hørt siden.”

Det siger Stig Gerdes, der nu bruges som en slags anbefaler af en indsamling af 250.000 kroner til en videodokumentar.  

LÆS OGSÅ: Stopper videoprojekt prompte - Magnussen: Jeg var alene involveret i det socialfaglige. Ikke i projektet.

Manden bag projektet er den private socialrådgiver Ricky Magnussen. Han er ifølge præsentationen af projektet dybt involveret i en officiel indsamling på websitet Boomerang, hvor projektet præsenteres i en kort video med Ricky Magnussen og Stig Gerdes.

“Vi vil lave en dokumentar film om denne behandling af syge i Danmark. Til dette har vi allieret os med privatraadgiver.com som dagligt hjælper borgere, som er kommet i klemme i systemet. En rådgivning som vi mener ikke burde være nødvendigt i Danmark,” fremgår det af præsentationen.

Men Stig Gerdes, der er initiativtager til den sociale modstandsbevægelse Klemt, afviser at have sagt ja til indsamlingen.

“Jeg fik forelagt noget, men synes det lignede et tiggerbrev til almindelige mennesker. Det synes jeg ikke vi skal deltage i, så vi sagde nej og har heller ikke lagt det på vores Facebook-side,” fortæller Stig Gerdes.

Hans sociale modstandsbevægelse kan i disse dage fejre et års fødselsdag med nu pænt over 7000 følgere. Undervejs har Stig Gerdes oplevet, at blive snydt af en mand, der udgav sig for at være advokat, og varetog et projekt med etablering af en fond. Det viste sig ifølge Gerdes efterfølgende, at manden ikke var advokat, og de indsamlede penge forsvandt. Siden har han været forsigtig med at involvere sig i andet end projektet Klemt. Derfor er han også overrasket over, at han bruges i indsamlingen af penge.

“Jeg er lidt uforstående overfor det, og tror det er fotografen, der vil lave en film. Jeg har i hvert fald stillet op til en videooptagelse, hvor jeg fortalte om Klemt,” fortæller Stig Gerdes. Han er tydeligt overrasket over, at optagelsen bruges til en indsamling.

Projektet fremlægger intet budget, og dermed kan eventuelle sympatisører ikke få indsigt i, hvordan de 250.000 skal bruges. Den eneste kilde til projektet er ifølge præsentationen Privatrådgiver.com, der er Ricky Magnussens virksomhed. Han har tidligere været stærkt kritiseret for at svigte syge og svage borgere ved at kræve penge af for at hjælpe dem i deres sager, men derefter sylte eller slet ikke behandle deres sager.

 

Blev anklaget for omfattende snyd

Tilbage i august sidste år afslørede DenOffentlige.dk omfattende rod i Ricky Magnussens sagsbehandling. Han havde gennem længere tid selv omtalt flere hundrede sager i sin virksomhed Privatrådgiver.com, men i august stillede tidligere medarbejdere samt syge og socialt udsatte borgere sig frem med alvorlig kritik af Magnussens sagsbehandling og virksomhed.

I månederne efter var der stille omkring Ricky Magnussen, men sidst i november vendte han tilbage til blandt andet Facebook, hvor han har en populær side.

Siden da har DenOffentlige.dk af flere omgang forsøgt at få kontakt med Ricky Magnussen, fordi vi gerne vil høre, hvordan han har handlet på den alvorlige kritik. Senest har vi ringet for at høre om baggrunden for indsamlingen på Boomerang.dk

Han har ikke svaret tilbage på vores henvendelser.

 

https://www.facebook.com/IKlemmeIDetKommunaleSystem

 

Mest Læste

Annonce