Regeringen bør kiggge udbudsreglerne efter i sømmene

07/11/11 7:47

Nick Allentoft

Regeringen skal skabe bedre rammer for det offentlig-private samarbejde, skriver Danske Regioners formand i et fælles debatindlæg med KL, Dansk Erhverv og DI og opfordrer til at EU’s udbudsdirektiver revideres under det danske formandskab.

En del af handelen mellem den offentlige og den private sektor reguleres i dag af EU’s udbudsregler. Med det kommende danske EU formandskab spiller regeringen en nøglerolle for at skabe nye og bedre rammer for det offentlig-private samarbejde. EU’s udbudsdirektiver skal revideres under formandskabet, og regeringen bør i den sammenhæng arbejde for en mærkbar afbureaukratisering og modernisering af EU’s regler. Naturligvis med den åbne konkurrence som det grundlæggende udgangspunkt.

Eksempelvis er der behov for, at der bliver skabt bedre muligheder for, at den offentlige sektor kan føre en konstruktiv dialog med relevante leverandører, både inden udbud igangsættes og i selve udbudsfasen. En tæt dialog mellem parterne skal sikre, at den offentlige sektor kan efterspørge de bedste løsninger, som markedet kan levere, og at parterne sammen kan skabe nye løsninger på de samfundsudfordringer, vi står overfor.

Regeringen bør også igangsætte en evaluering af, hvordan udbudsreglerne forvaltes i Danmark. De lange sagsbehandlingstider i vores klagesystem for udbud, for meget petitesserytteri og for lidt fokus på at få praktikken til at fungere skaber en urimelig situation for både den offentlige sektor og de private virksomheder. Vi skal desuden sikre en fortsat afbalanceret brug af sociale og miljømæssige hensyn i forbindelse med offentlige udbud. Vi har i mange år taget et stort samfundsmæssigt og miljømæssigt ansvar, og det skal vi blive ved med.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.