Region Hovedstaden opretter Danmarks største HR-afdeling

18/10/2011 09:32

Nick Allentoft

Region Hovedstaden samler alle sine HR-afdelinger i én tværgående virksomhed. Mere end 15 HR-afdelinger bliver til én. Uddannelse af personale, HR, lønudbetaling og ledelsesudvikling er nogle af de opgaver, som fremover skal varetages ét sted i Region Hovedstaden frem for som nu mere end 15 forskellige steder.

Den ny fælles tværgående HR og Uddannelsesvirksomhed skal servicere alle ansatte på hospitaler, psykiatriske centre og handicaptilbud samt tværgående virksomheder i Region Hovedstaden.

Fysisk placeres den 225 mand store HR- og Uddannelsesvirksomhed på Gentofte Hospital og det glæder hospitalsdirektør Eva Zeuthen Bentsen:

”Det betyder meget for hospitalet, at vi nu også skal huse så stor en arbejdsplads, og det vil helt sikkert give mere liv og nye samarbejdsmuligheder på matriklen med så mange nye medarbejdere,” siger Eva Zeuthen Bentsen.

Udover en effektivisering er formålet med sammenlægningen at sikre bedre uddannelsestilbud, højere kvalitet og at alle medarbejdere får samme gode tilbud uanset om de arbejder på Gentofte eller Frederikssund Hospital.

Søren Hartz er direktør for Region Hovedstadens kommende fælles HR og Uddannelsesvirksomhed, som officielt flytter ind på Gentofte Hospital i første kvartal af 2012.

- Vi skal servicere 38.000 medarbejdere, hvilket i sig selv gør HRU til Danmarks største af sin art. Samtidig har vi en lang række spændende opgaver foran os med at sikre en generel kompetenceudvikling, så vi bliver endnu bedre til at tage hånd om patienterne og bliver en endnu bedre arbejdsplads. Selvom man måske ikke umiddelbart tænker over, det er Region Hovedstaden en meget stor uddannelsesinstitution, siger Søren Hartz.

For at gøre klar til de nye medarbejdere har regionsrådet i Region Hovedstaden netop bevilliget knap 24 millioner kroner til klargøring af Gentofte Hospital til at kunne huse Danmarks største HR afdeling.

Mest Læste

Annonce