Reg.Nord: Ny basisuddannelse på vej i sygepleje

29/9/10 10:00

Nick Allentoft

Det første hold af sygeplejersker uddannet til akutområdet er netop blevet færdige. Samtidig er Region Nordjylland klar med en helt ny basisuddannelse i akut sygepleje til en langt bredere målgruppe i de kommende akutmodtagelser. Region Nordjylland er i foråret 2011 klar med en helt ny basisuddannelse til personale, der skal arbejde i fremtidens fælles akutmodtagelser. Basisuddannelsen udbydes i samarbejde med UCN (Univercity College Nordjylland) og Simulationscentret på Aalborg Sygehus.

Med opstart i foråret 2011 skal to hold gennemføre den nye basisuddannelse. Et hold kommer til at bestå af 24 kursister med ti kursusdage. Der indgår blandt andet tværfaglig samtræning med læger, træning på elektroniske dukker m.m.

- Personalet får den nødvendige basisviden til brug i de kommende akutmodtagelser. Vi kan så tilkøbe moduler i fx ledelsesstyring i akutmodtagelser og fordeling af patienter afhængig af hastegrad, siger Jens Winther Jensen, sundhedsfaglig direktør, Region Nordjylland.

8 nyuddannet akutsygeplejersker
Den nye basisuddannelse i sygepleje forventes at afløse den nuværende tværregionale uddannelse, som Region Nordjylland har udbudt i samarbejde med Region Midtjylland. Her er det første hold på 8 sygeplejersker fra Nordjylland netop blevet uddannet og fået tværgående specialviden på akutområdet.

- Med den nye uddannelse kan vi samtidig uddanne fire til fem gange flere sygeplejersker for de samme penge i forhold til den gamle uddannelse. Vi har brug for opkvalificering af en større gruppe, siger Jens Winther Jensen.

Der er allerede afsat midler i budget 2011 til den nye uddannelse.

- Vi arbejder samtidig med en national strategi for både læger og sygeplejeområdet. Derfor fortsætter vi med at sende læger af sted på den fælles udbudte uddannelse og det sidste hold af sygeplejersker, siger Jens Winther Jensen, sundhedsfaglig direktør.

Klar indsigt i kommende akutkoncept
Der begynder derfor 6 læger og 12 sygeplejersker igen 1. oktober i den fælles udbudte uddannelse med Region Midtjylland. Lægernes uddannelse er to-årig, mens sygeplejerskernes uddannelse er et-årig.

De foreløbige erfaringer fra det første hold er gode, siger Karin Jensen, afdelingssygeplejerske, skade-modtagelsen, Anæstesien, Sygehus Vendsyssel.

- Jeg har fået en klar indsigt i, hvad sygeplejerskerne skal geares til i det nye akutkoncept. Ved hjælp af uddannelsen får både læger og sygeplejersker samme kendskab til arbejdsmetoder, og det vil være med til at forbedre samarbejdet i de kommende akutmodtagelser og dermed optimere patientbehandlingen, siger Karin Jensen.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.