Rigsrevisionen udtaler kritik af kræft-overvågning

19/1/12 9:15

Nick Allentoft

Rigsrevisionen udtaler i en ny beretning kritik af den nationale overvågning på kræftområdet. Kritikken er rettet mod opfølgning på bekendtgørelsen om maksimale ventetider og mod monitorering af forløbstider for patienter i pakkeforløb.

Rigsrevisionens beretning offentliggøres efter at Sundhedsstyrelsen den 6. januar 2012 afholdt ekstraordinært møde i Task Force for patientforløb på kræft- og hjerteområdet. Her blev det drøftet, hvordan der fremadrettet kan sikres en tættere opfølgning på bekendtgørelsen om maksimale samt en styrket monitorering af forløbstiderne i pakkeforløbene for kræft.

Der indføres fra den 1. februar 2012 skærpede krav til regionernes indberetning om overholdelse af maksimale ventetider. Kravene indebærer, at regionerne skal oplyse Sundhedsstyrelsen om konkrete patienter, hvor regionen har henvist patienten til behandling i en anden region, på privat sygehus eller i udlandet for at kunne leve op til reglerne om de maksimale ventetider.

Regionerne skal desuden oplyse om konkrete patienter, hvor regionen ikke har set sig i stand til at finde behandling inden for tidsfristen. Indberetningen sker ved, at regionerne månedligt indsender et oversigtsskema til Sundhedsstyrelsen. Skemaet er klar til brug pr. 1. februar 2012 og første indrapportering finder sted i starten af marts 2012.

Sundhedsstyrelsen arbejder herudover med at styrke overvågningen af både pakkeforløb på kræftområdet og de maksimale ventetider ved at indføre en national monitorering baseret på Landspatientregisteret.

Rigsrevisionen udtaler i beretningen, at det er positivt, at der tages initiativ til at følge op på de maksimale ventetider, samt at der er indledt en proces hen imod en fyldestgørende og løbende overvågning af forløbstiderne i pakkeforløbene.
/Sundhedsstyrelsen/
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.