Roadshow om natur skydes i gang i Vallekilde

26/5/11 4:47

Nick Allentoft

Miljøministeriet: Miljøminister Karen Ellemann lægger op til debat om biodiversitet, når første stop på hendes naturroadshow er Vallekilde Højskole mandag den 30. maj. Miljøministeren vil gøre biodiversitet til en folkesag.

"Hver dag forsvinder et antal plante- og dyrearter fra jordens overflade. Vi ved ikke hvor mange, men eksperterne skønner, at arterne udryddes mellem 100 og 1000 gange hurtigere end naturligt. Vi ved heller ikke altid, hvad det er for nogle arter, der uddør. Det lille insekt, der lige nu uddør et sted i junglen, indeholder måske kuren mod kræft. Vi ved det ikke."

Sådan lyder det blandt andet i det roadshow, som miljøminister Karen Ellemann nu tager med ud på uddannelsesinstitutioner landet over. Hun sætter nemlig biodiversitet på dagsordenen og vil gøre det til en folkesag. Derfor har hun indtil nu blandt andet udsendt et debatoplæg, oprettet hjemmesider, skrevet kronikker, holdt workshop for industrien og fortalt om biodiversitet i for eksempel Aftenshowet på DR1, Jyllands Posten og på P3.

- Vi skal blive mere bevidste om vores natur - og vi skal engagere os i, hvordan vi skaber mere af den. For hvis naturen ikke bliver rigere, bliver danskerne fattigere. Derfor vil jeg gerne gøre biodiversitet til en folkesag, for det er først, når alle forstår dyr og planters værdi, at vi bliver bedre til at passe på dem. Med det her roadshow håber jeg, at de unge vil engagere sig i debatten, siger miljøminister Karen Ellemann.

Miljøministerens roadshow begynder på Vallekilde Højskole, to dage efter er hun på Krogerup Højskole, og så fortsætter hun i august og september. Her vil ministeren besøge så mange uddannelsesinstitutioner som muligt.

Roadshowet foregår på Vallekilde Højskole, Højskolevej 9 4534 Hørve, mandag den 30. maj fra klokken 16.30-18.00. Alle er velkomne.

Bliv klogere på biodiversitet på biodiversitet.dk og deltag i debatten på kærenatur.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.