S, SF og R: Færre skal udstødes fra arbejdsmarkedet

10/12/2010 13:11

Nick Allentoft

Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre lancerer et samlet udspil for førtidspension og fleskjob. Udspillet består af seks principper, der alle stiler mod, at færre skal udstødes fra arbejdsmarkedet, og at forhandlingerne ikke må blive en spareøvelse.

"Målet med reformen skal være, at færre får behov for førtidspension. Det vil både være godt for de berørte personer og for samfundsøkonomien. Men det kræver, at vi er klar med en langt mere målrettet indsats af høj kvalitet for de mange, der i dag får førtidspension. Hvis regeringen vil lytte til arbejdsmarkedskommissionen, handicaporganisationerne og oppositionen, så er der mulighed for at tage et kvantespring i kampen mod udstødelse fra arbejdsmarkedet, som er et sygdomstegn i et velfærdssamfund, " siger Morten Østergaard, Radikale Venstres arbejdsmarkedsordfører.

Når det handler om udviklingsforløbet der tilbydes førtidspensionister, så skal indsatsen være bred:

"Vi vil lave et målrettet forløb, hvor vi sætter ind på alle fronter: Social, sundhed, beskæftigelse og uddannelse. Her skal der være klare mål, eksempelvis at man over en årrække skal være klar til at rykke til fleksjob, revalidering eller et rigtigt job," siger Mette Frederiksen, Socialdemokraternes socialordfører.

"Vi skal forebygge nedslidning og stress langt bedre end i dag, så færre ender i fleksjob og på førtidspension. F.eks. skal unge og ufaglærte have ordentlige udviklingsforløb. Men vi skal ikke lave en reform på grund af akutte sparehensyn eller forringe vilkårene for personer, der allerede er på førtidspension. Det er helt afgørende, at folk, som er brændt ud, har en tryghed for, at de kan få en rimelig tilværelse," siger Ole Sohn, SF's finansordfører.

Mest Læste

Annonce