Skattechefen - der havnede i orkanens øje

02/12/2011 23:48

Nick Allentoft

Den 53-årige skattedirektør i København, Erling Andersen, er blevet centrum for årets største politiske sag.

Hvilken uge det har været for den 53-årige direktør i Skattecenter København, Erling Andersen.
Efter at have siddet med næsen i skattesager siden 1976 er han nu havnet lige midt i dette års største politiske orkan: Skattemyndighedernes behandling af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) personlige skattepapirer.
Erling Andersen er manden, der med sin spektakulære redegørelse af sagen har kylet en politisk håndgranat ind på Christiansborg.
Selv tager han dog den pludselige opmærksomhed med ophøjet ro:
- Jeg har det sådan, at jeg løser de opgaver, jeg skal. Her var det så en sag, hvor den ene person var en statsministerkandidat, men det er en sag som alle andre, siger skattedirektøren, der startede sin karriere som assistentelev i det jyske.
I dag er han chef for 1100 medarbejdere i København.
Erling Andersen er dog ikke helt uvant med at være i mediernes søgelys.
For ud over at være direktør for Skat i København er han også leder af den danske toldindsats, og derfor stod han i sommer i spidsen for at føre den stormomsuste grænseaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti ud i livet.
Og for nylig medvirkede han også i tv-programmet "Danmark ifølge Bubber" sammen med sin voksne søn, Jakob på 23 år, der har Downs syndrom - et emne, som Erling Andersen har skrevet to bøger om.
På spørgsmålet om, hvilket ord der beskriver ham bedst, kommer svaret hurtigt:
- Jeg forsøger at bestræbe mig på ordentlighed, lyder det fra Danmarks mest omtalte skattedirektør, der da også gerne lader et par ord falde om sin famøse redegørelse:
- Jeg står gerne på mål for de ting, jeg har gjort. Jeg har svaret fuldstændig ærligt med de oplysninger, der er fornødent, siger han.
 

Blå bog: Landets mest omtalte skattechef

* Erling Andersen er 53 år.
* Født i Haderslev
* Bor i Måløv med sin hustru Bente
* Parret har to voksne børn, datteren Stine og sønnen Jakob
* Startede i Skat i 1976
* Regionschef i Randers 1998-2002
* Chef for Told og Skat i Region Østjylland 2002-2005
* Direktør i Skat i Nordsjælland og København 2005-2009
* Fra 2009: Direktør for Skattecenter København, chef for den danske toldindsats og for behandlingen af multinationale selskaber.
/ritzau/

Mest Læste

Annonce