Skru op for din hjerne!

04/11/11 10:19

Nick Allentoft

Det er nemt at blive bedre til at lære, mener Børn og Unge-byrådet, der sammen med Århus Lærerforening og Børn og Unge står bag kampagnen ”Skru op for din hjerne”, som netop nu finder vej til de aarhusianske folkeskoler.


”Skru op for din hjerne” er en opfordring til at ”booste” hjernen til at lære mere. Med fokus på fem temaer, som Børn og Unge-byrødderne har valgt ud, giver kampagnen og et nyt undervisningsmateriale ideer til at skabe et bedre læringsmiljø. De fem temaer er indeklima, støj, søvn, kost og bevægelse.


Rådmand for Børn og Unge Kristian Würtz glæder sig over samarbejdet og de gode ideer fra Børn og Unge-byrådet:
”Skru op for din hjerne er et eksempel på, at Børn og Unge-byrådet kan være med til at gøre en forskel i folkeskolen. At kampagnen samtidig opfordrer eleverne til at tage medansvar for et godt læringsmiljø er positivt”, siger Kristian Würtz.

Formand for Århus Lærerforening Søren Aakjær er også glad for, at der bliver sat fokus på læringsmiljø og de fysiske rammer:

”Den nyeste forskning peger på, at de fysiske rammer har stor betydning for læringsmiljøet. Når vi taler om ressourcer i folkeskolen, taler vi ofte om indhold, men det er vigtigt også at huske de fysiske rammer. Det er en rigtig god investering at sætte fokus på, hvad man selv kan gøre på de enkelte skoler”, siger Søren Aakjær.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.