Socialministeren: Brådne kar må ikke ødelægge

14/1/11 9:06

Nick Allentoft

Socialminister Benedikte Kiær opfordrer kommunerne til at holde øje med BPA, og vil gå i dialog med kommunerne. Kommunerne kan meget mere, end de selv tror, mener ministeren. For eksempel stikprøvekontrol.

Programmet Operation X viste torsdag den 13. januar et program på TV2, hvor et firma ifølge programmet mistænkes for at begå lovbrud med den såkaldte BPA-ordning og aflastning til handicappede børn.

Formålet med ordningen er, at handicappede borgere skal have større valgfrihed samtidig med, at handicaphjælpere får ordnede ansættelsesforhold.

Socialminister Benedikte Kiær siger i kommentar til udsendelsen:
”Jeg vil ikke lade enkelte brådne kar ødelægge en god og vigtig ordning, som giver borgere med omfattende handicap mulighed for at leve et selvstændigt liv. Det er rigtig ærgerligt, hvis enkelte virksomheder eller personer udnytter en ordning, der har til formål at sikre borgeren mulighed for at leve et selvstændigt liv.”

Et enkelt firmas tvivlsomme måde at agere på må ikke diktere ny regulering på området. Det er kommunalbestyrelsens generelle pligt at undersøge og følge op på, om de penge, der gives til BPA, går til det rigtige formål. Kommunerne kan følge op igennem deres almindelige tilsynsforpligtelse og ved store afvigelser i de regninger, der kommer og gennemføre stikprøvekontroller.

”Kommunerne kan med den gældende lovgivning meget mere, end de tror. Og det vil jeg gerne tale med kommunerne om,” siger socialminister Benedikte Kiær.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.