Socialministeren: Brådne kar må ikke ødelægge

14/01/2011 22:06

Nick Allentoft

Socialminister Benedikte Kiær opfordrer kommunerne til at holde øje med BPA, og vil gå i dialog med kommunerne. Kommunerne kan meget mere, end de selv tror, mener ministeren. For eksempel stikprøvekontrol.

Programmet Operation X viste torsdag den 13. januar et program på TV2, hvor et firma ifølge programmet mistænkes for at begå lovbrud med den såkaldte BPA-ordning og aflastning til handicappede børn.

Formålet med ordningen er, at handicappede borgere skal have større valgfrihed samtidig med, at handicaphjælpere får ordnede ansættelsesforhold.

Socialminister Benedikte Kiær siger i kommentar til udsendelsen:
”Jeg vil ikke lade enkelte brådne kar ødelægge en god og vigtig ordning, som giver borgere med omfattende handicap mulighed for at leve et selvstændigt liv. Det er rigtig ærgerligt, hvis enkelte virksomheder eller personer udnytter en ordning, der har til formål at sikre borgeren mulighed for at leve et selvstændigt liv.”

Et enkelt firmas tvivlsomme måde at agere på må ikke diktere ny regulering på området. Det er kommunalbestyrelsens generelle pligt at undersøge og følge op på, om de penge, der gives til BPA, går til det rigtige formål. Kommunerne kan følge op igennem deres almindelige tilsynsforpligtelse og ved store afvigelser i de regninger, der kommer og gennemføre stikprøvekontroller.

”Kommunerne kan med den gældende lovgivning meget mere, end de tror. Og det vil jeg gerne tale med kommunerne om,” siger socialminister Benedikte Kiær.
 

Mest Læste

Annonce