Troels Christensen fra V til LA i Slagelse

Politik

16/1/13 8:49

Nick Allentoft

Venstres tidligere kulturordfører i Folketinget og nuværende byrådsmedlem i Slagelse skifter parti. På Facebook meddeler Troels Christensen, at han endegyldigt forlader Venstre og har meldt sig ind i Liberal Alliance.

Troels Christensen, der var borgmester i Hashøj Kommune fra 2002 til kommunesammenlægningen i 2006, kommer dermed i samme parti som sin tvillingebror Villum Christensen, der sidder i Folketinget for LA. Beslutningen kommer efter flere ugers uro omkring en tillidspost under byrådets kulturudvalg.

”Jeg har været med i Venstre i 35 år, og det er selvfølgelig ikke noget, man beslutter fra den ene dag til den anden, at man skifter parti. Derfor har det været en beslutning, der har været længe undervejs. Jeg har ikke længere følt, at mine liberale grundholdninger - især lokalt - blev repræsenteret bedst af Venstre – og balladen i byrådet var sådan set det, der slog hovedet på sømmet,” skriver Troels Christensen på Facebook.

Troels Christensen var medlem af Folketinget fra 2005 og indtil valget i september 2011, hvorefter han har koncentereret sit politiske arbejde i Slagelse Byråd. I december blev han smidt ud af Venstre i Slagelse, og har siden overvejet sin politiske fremtid. Med skiftet til LA bakker han fortsat op om et borgerligt projekt, skriver han på Facebook, hvor han også indikerer, at han genopstiller til kommunalvalget i november.

”Målsætningen er at sikre et borgerligt styre i Slagelse kommune. Et skifte som borgerne i Slagelse har ønsket længe, men som på grund af manglende evne og vilje til samarbejde ikke har ladet sig gøre,” skriver han, og sender en hilsen til sine tidligere partikolleger:

”Jeg er naturligvis ked af, at den lokalforening og byrådsgruppe jeg har arbejdet tæt sammen med og repræsenteret i så mange år, er ude i lidt af et stormvejr. Men som jeg tidligere har sagt, ønsker jeg ikke at indgå i det person-fnidder der har foregået, men appellerer nu til at se fremad,” skriver Troels Christensen.

/NTA/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.