Uambitiøs oprydning i beskæftigelsesjunglen

16/1/11 9:56

Nick Allentoft

Støjbergs plan for afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen fjerner ikke de grundlæggende sygdomme i systemet, lyder det fra HK/Kommunal. For lidt og for uambitiøst. Sådan lyder karakteristikken fra HK/Kommunal af beskæftigelsesminister Inger Støjbergs initiativ for at fjerne bøvlet i beskæftigelsesindsatsen.

Formanden for HK/Kommunals Beskæftigelsesudvalg, Ilse Asmussen, understreger, at hvis indsatsen overfor de ledige for alvor skal batte, skal der helt andre boller på suppen.

- Jeg anerkender, at beskæftigelsesministeren tilsyneladende har taget det altomfattende bureaukrati på området alvorligt. Men Inger Støjbergs udspil fjerner ikke hele den ødelæggende tilgang om, at form er vigtigere end indhold. De mange snærende kontrolmekanismer vil stadig dominere i et system, der grundlæggende er ude af stand til at udnytte de mange dygtige medarbejderes kompetencer, siger Ilse Asmussen.

På plussiden fremhæver Ilse Asmussen planens forudsætning om, at ledige ikke længere skal igennem en række uproduktive øvelser, hvis de inden for fire uger starter i et nyt job. Også idéen om at virksomhederne slipper for en del papirarbejde, når de har holdt sygefraværssamtaler med deres medarbejderes, bliver hilst velkommen af formanden for HK/Kommunals beskæftigelsesudvalg.

- Jeg ser frem til, at nogle af de forbedringer, der trods alt er tale om i ministerens udspil, vil kunne frigive nogle af jobmedarbejdernes ressourcer til en mere meningsfuld indsats. Mit håb er, at vi fremover i højere grad får mulighed for i samarbejde med den ledige at udarbejde mere individuelt tilpassede planer, så vi undgår at give de ledige direkte forkerte tilbud, lyder det fra Ilse Asmussen.

Hun tilføjer, at der i den grad også er behov for, at jobcentrenes virksomhedskonsulenter får frigivet mere tid til opsøgende arbejde ude på virksomhederne.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.