Velfærdsteknologien få et løft

30/11/11 8:05

Nick Allentoft

Som den første region i Danmark samler Region Syddanmark de innovative kræfter på sundheds- og velærdsområdet i et nyt direktørområde til gavn for borgere, patienter, medarbejdere og erhvervsliv.

Udviklingen af sundheds- og velfærdsteknologi er med til at sikre et sundhedsvæsen i verdensklasse og giver samtidig rig mulighed for vækst i erhvervslivet. Når Syddansk [email protected] ved årsskiftet begynder arbejdet, bliver det med udvikling og udbredelse af de gode eksempler og de nye idéer for øje.
Sammen om fremtidens løsninger

Når Region Syddanmarks initiativer og ressourcer inden for innovation, velfærds- og sundhedsteknologi pr. 1. januar 2012 slås sammen til Syddansk [email protected] i Forskerparken i Odense, betyder det bedre levevilkår for de idéer og projekter, der skal indarbejdes i fremtidens sundhedsvæsen.

Fremtidens udfordringer som for eksempel flere patienter til færre senge skaber et behov for at tænke i velfærdsteknologiske og brugervenlige løsninger, så patienter i et vist omfang kan monitorere, behandle og genoptræne sig selv derhjemme. I dag har Region Syddanmark allerede flere eksempler på det – blandt andet KOL-kufferten.
Samling på tropperne

Syddansk [email protected] kommer til at bestå af G10 – Center for brugerfokuseret innovation, der blandt andet rummer et testcenter til at udvikle og teste idéer, produkter og modeller i 1:1 skala i forbindelse med de nye sygehusbyggerier, INVIA, der er regionens enhed for velfærdsinnovation samt OPI Lab, der beskæftiger sig med Offentlig-Privat Innovation og velfærdsteknologi.

Også medarbejdere fra regionshusets sundhedsstab, der blandt andet arbejder med udbredelsen af velfærdsteknologi og telemedicin, flytter med til Odense.
Fra god idé til færdigt produkt

På den måde samler regionen al viden og alle indgange til området og skaber en sammenhæng fra idé over udvikling til implementering og udbredelse, og det er ifølge regionsrådsformand Carl Holst (V) den eneste rigtige måde at gå fremtidens efterspørgsel af velfærds- og sundhedsteknologi i møde på.

- Vi ser allerede nu, at de velfærdsteknologiske løsninger er blevet integreret i dele af behandlingssystemet, og det er den vej, det fortsat vil gå. Selvfølgelig skal Region Syddanmark gå med forrest i den udvikling. Vi skal blive ved med at øge vores kompetencer på området og ikke mindst sørge for at få dem bredt ud både i og uden for regionen, og det giver den nye fælles indgang de bedste muligheder for, siger Carl Holst (V).
Bedre samarbejdsmuligheder

Ved at samle kræfterne i Odense giver Syddansk [email protected] desuden regionens samarbejdsparter, fx Syddansk Universitet og Welfare Tech Region, én samlet indgang til hele området.

- Det er et meget spændende samarbejde, vi skyder i gang i det nye år. Mulighederne på det velfærdsteknologiske område inden for sundhed bliver markant større af, at vi står sammen og styrer mod de nye mål i flok, og vi vil opleve, at flere gode projekter rent faktisk bliver til noget, siger Peter Simonsen, der bliver direktør for den nye stab i Odense næste år.

Syddansk [email protected] kommer til at tælle 35 medarbejdere og bliver organisatorisk en stabsfunktion under direktionen i Region Syddanmark.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.