Vestegnen vinder på trængselsring

16/01/2012 10:12

Nick Allentoft

De vestegnske borgmestre raser mod en trængselsring. Særligt hvis den bliver placeret ved den københavnske kommunegrænse. Men i virkeligheden burde de foretrække netop den placering viser beregninger fra Transportministeriet

Der bliver langt mindre omvejskørsel i omegnskommunerne ved at vælge en trængselsring ved kommunegrænsen end ved at placere den ved ring 2. Hvidovre Kommune vil f.eks. få 14% mindre biltrafik. Det skriver Information i dag.

- Hele Storkøbenhavn vinder ved en trængselsring. Og placerer man den ved kommunegrænsen, som Enhedslisten foreslår, så bliver den samlede trafikreduktion størst og Vestegnen de store vindere. Så borgmestrene derudefra skulle slå autopiloten fra og bakke op om det her, siger Morten Kabell, der er trafikordfører for Enhedslisten i Borgerrepræsentationen og deltager i partiets forhandlinger med regeringen.

Beregningerne fra Transportministeriet viser, at en trængselsring ved kommunegrænsen, inklusiv hele Amager, aflaster de kommunale beboelsesveje på Vestegnen og i stedet presser bilerne ud på de store omfartsveje. Hvis ringen i stedet blev placeret langs ring 2 ville de Vestegnske kommuner ikke mærke nogen forskel.

- Argumenterne mod en placering ved kommunegrænsen bygger på den fejlagtige antagelse, at bilisterne vil køre i bil hele vejen indtil ringen. Men en stor del af de bilister, der kommer syd fra vil placere bilen meget længere væk og tage offentlig transport ind til byen. Særligt når vi ligger hele Amager inden for ringen, siger Morten Kabell.

Mest Læste

Annonce