Vestegnen vinder på trængselsring

16/1/12 9:12

Nick Allentoft

De vestegnske borgmestre raser mod en trængselsring. Særligt hvis den bliver placeret ved den københavnske kommunegrænse. Men i virkeligheden burde de foretrække netop den placering viser beregninger fra Transportministeriet

Der bliver langt mindre omvejskørsel i omegnskommunerne ved at vælge en trængselsring ved kommunegrænsen end ved at placere den ved ring 2. Hvidovre Kommune vil f.eks. få 14% mindre biltrafik. Det skriver Information i dag.

- Hele Storkøbenhavn vinder ved en trængselsring. Og placerer man den ved kommunegrænsen, som Enhedslisten foreslår, så bliver den samlede trafikreduktion størst og Vestegnen de store vindere. Så borgmestrene derudefra skulle slå autopiloten fra og bakke op om det her, siger Morten Kabell, der er trafikordfører for Enhedslisten i Borgerrepræsentationen og deltager i partiets forhandlinger med regeringen.

Beregningerne fra Transportministeriet viser, at en trængselsring ved kommunegrænsen, inklusiv hele Amager, aflaster de kommunale beboelsesveje på Vestegnen og i stedet presser bilerne ud på de store omfartsveje. Hvis ringen i stedet blev placeret langs ring 2 ville de Vestegnske kommuner ikke mærke nogen forskel.

- Argumenterne mod en placering ved kommunegrænsen bygger på den fejlagtige antagelse, at bilisterne vil køre i bil hele vejen indtil ringen. Men en stor del af de bilister, der kommer syd fra vil placere bilen meget længere væk og tage offentlig transport ind til byen. Særligt når vi ligger hele Amager inden for ringen, siger Morten Kabell.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.