Zornig: Ministerier må finde sammen om udsatte

Politik

18/09/2013 11:13

Nick Allentoft

Flere ministerier må finde sammen om Regeringens højt profilerede socialplan, for kommunerne har brug for hjælp, og Socialministeriet kan ikke stå alene med udfordringen, hvis målene skal lykkes. Det siger Lisbeth Zornig Andersen til netmediet DenOffentlige.dk.
"Det er min opfattelse, at kommunerne trænger hjælp på det her punkt. Det er ikke en opgave, som de har formået at løfte på egen hånd, og derfor skal de have alt den hjælp, de har brug for, til at løse de her udfordringer ude i kommunerne," siger Lisbeth Zornig Andersen i sin blog på netmediet DenOffentlige. Hun skriver efter, at have nærlæst regeringens højt profilerede udspil til den 2020-socialplan "Alle skal med" som statsministeren efterfølgende erklærede, at regeringen skal måles på.    Zornig opfordrer i klare vendinger Socialminister  Annette Vilhelmsen (SF) og ministeriet til at sætte sig i spidsen, men understreger samtidig, at opgaven kræver markant involvering af flere andre ministerier og konkret hjælp til kommunerne.    "Det er enormt vigtigt, at socialministeren holder snor i det her, og ikke bare lader det blive ved en uopfyldt overfladeplan, og det kræver blandt andet inddragelse af de involverede ministerier," siger Lisbeth Zornig Andersen.   Hun giver samtidig nogle eksempler.

Om Huset Zornig

Find artikler og blogs fra Huset Zornig og Lisbeth Zornig Andersen her.

"Initiativ til alternative arbejdspladser, opbakning fra de involverede ministerier, hjælp til kommunernes reelle udførelse af planen og desuden yderligere fokus på tre væsentlige udsattegrupper, som kræver et særligt blik. For hvilket incitament er der for at kæmpe sig gennem en uddannelse, når man i forvejen har det svært, hvis der først ingen praktikplads er at finde, og dernæst intet job," spørger Zornig, der opfordrer Socialminister  Annette Vilhelmsen (SF) til at komme med konkrete initiativer.

  "Det er bekymrende, at vi ikke har hørt socialministeren tale om disse jobs, som er yderst nødvendige for at få denne plan til at lykkedes. En stor del af de ting, som Socialministeriets 2020-plan ”Alle skal med” vil løse, kræver nemlig at der er arbejdspladser til socialt marginaliserede. I mange tilfælde ikke ’bare’ arbejdspladser, som vi i forvejen har svært ved at finde nok af, men særlige arbejdspladser og særlige praktikpladser for udsatte, som vil i arbejde eller tage sig en uddannelse," mener Lisbeth Zornig Andersen.  

Mest Læste

Annonce