Christian Graversen er ny direktør i Welfare Tech. Han kommer fra en stilling i DI.

Welfare Tech får ny direktør

Ledelse

19/02/2015 11:00

Nick Allentoft

Den nationale klyngeorganisation Welfare Tech har fundet ny administrerende direktør i Dansk Industri. Han skal afløse Troels Bierman Mortensen, der har været konstitueret i næsten et år.

Christian Graversen overtager 1. marts 2015 posten som administrerende direktør hos den nationale klyngeorganisation Welfare Tech. Christian Graversen kommer fra en ledende stilling i Dansk Industri og vil med sin kommercielle baggrund sætte øget fokus på implementering og eksport af danske velfærdsteknologiske løsninger.

Læs mere om OPI

Følg vores store tema med fokus på offentlig-privat-innovationssamarbejde, OPI. Klik her.

Welfare Tech, Danmarks største medlemsbaserede klyngeorganisation for sundheds- og velfærdsteknologi, får ny administrerende direktør: Christian Graversen, der kommer fra en stilling som chefkonsulent i Dansk Industri med særlig fokus på elektronikbranchen og velfærdsteknologi, overtager 1. marts 2015 direktørstolen efter Troels Bierman Mortensen.

”Med Christian Graversen har Welfare Tech fået en leder med en klar kommerciel profil og et stærkt netværk inden for det velfærdsteknologiske område. Welfare Tech har haft stor succes med at sætte velfærdsteknologi på dagsordenen de seneste 5 år. Med Christian får vi en mand, der har vist, at han kan varetage virksomhedernes behov og sikre øget fokus på kommercialisering af velfærdsteknologiske løsninger til gavn for danske virksomheder og arbejdspladser,” siger Welfare Techs formand Allan Søgaard Larsen, koncernchef i Falck A/S.

Christian Graversen skal stå i spidsen for og fortsat udbygge Welfare Techs medlemsnetværk, der tæller knapt 200 medlemmer fra hele landet, og bygge bro mellem private virksomheder, offentlige organisationer, kommuner, hospitaler samt forsknings-, uddannelses- og videninstitutioner.

Med en klar strategi for at samle og vise lederskab i forhold til de danske interessenter inden for det velfærdsteknologiske område, bliver Christian Graversen, som direktør for Welfare Tech, en af drivkræfterne for at skabe en stærk, kommercielt bæredygtig velfærdsindustri i Danmark. En industri, som giver vækst og beskæftigelse i det private erhvervsliv, øger virksomheders muligheder for eksport og gavner de offentlige ydelser inden for social- og sundhedsområdet, til glæde og gavn for samfundet og den enkelte borger.

”Danske regioner og kommuner skal i de kommende år anskaffe velfærdsteknologiske løsninger, hvor borgernes behov tilgodeses samtidig med at der er en fornuftig økonomi i det. Welfare Tech er som Danmarks velfærdsteknologiske erhvervsklynge velplaceret til at støtte kommuner, sygehus og virksomheder i den proces. Christian Graversen er med sit store netværk og indgående kendskab til den velfærdsteknologiske dagsorden den helt rette til at lede dette arbejde,” siger Welfare Techs næstformand Niels Johannesen, kommunaldirektør i Aabenraa Kommune.

Christian Graversen, 39, har en baggrund som cand.merc. Han har solid erfaring fra flere private virksomheder, særligt inden for it, salg og kunderelationer. Senest har han arbejdet i Dansk Industri med fokus på at styrke virksomheder i elektronikindustrien og skabe nye forretningsmuligheder inden for sundhed og velfærd.  Han har repræsenteret virksomheder i det rådgivende udvalg for telemedicin og bidrager til at implementere den nationale referencearkitektur for opsamling af helbredsdata hos borgere.

”Jeg er meget begejstret for at få lov til at fokusere på forretningsudvikling inden for sundhed og velfærd sammen med et stærkt team i Welfare Tech. Vi vil søge samarbejde nationalt, så vi sammen kan bidrage til at gøre Danmark til Europas stærkeste økosystem for udvikling og brug af sundheds- og velfærdsløsninger,” siger Christian Graversen.

Welfare Tech blev etableret i 2010 som regionalt initiativ i Region Syddanmark men opererer i dag nationalt med kontorer i Odense og København. Organisationen tæller 15 medarbejdere, som faciliterer samarbejde og forretningsskabende aktiviteter mellem klyngens medlemmer. Welfare Tech fungerer derved som katalysator for forretningsudvikling, innovation og indførelse af nye sundheds- og velfærdsteknologiske produkter og services.

Partnere, medlemmer og interessenter får mulighed for at møde Christian Graversen på Welfare Techs kommende generalforsamling den 22. april 2015.

 

Kort om Christian Graversen:
 • Christian Graversen er 39 år og uddannet cand.merc.
 • Efteruddannet som ekstern lektor i Public Health
 • 2009-2015 Chefkonsulent i Dansk Industri med fokus på elektronikbranchen og velfærdsteknologi
 • 2008-2009 Business Relation Manager ved DSB med fokus på informationsteknologi
 • 2006-2008 Marketingdirektør for Miracle
 • 2005-2006 Salgsspecialist ved Quest Software Scandinavia
 • 2002-2003 Marketing- og partnerkoordinator ved Oracle

Kort om Welfare Tech:

 • Welfare Tech er Danmarks største medlemsbaserede klynge for sundheds- og velfærdsteknologi. Welfare Tech tæller knapt 200 medlemmer, hvoraf godt 60% er private virksomheder.
 • Welfare Tech fungerer som katalysator for forretningsudvikling og innovation og accelererer udvikling og indførelse af nye sundheds- og velfærdsteknologi produkter og services, som baner vejen for bedre offentlig service, større livskvalitet og effektivitet i samfundet.
 • Welfare Tech er netværksleder for det nationale Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi, som støttes af Uddannelses- og Undervisningsministeriet.
 • Welfare Tech har kontorer i Forskerparken i Odense og på Symbion i København.
 • Welfare Tech tæller 15 medarbejdere, som faciliterer offentligt-privat samarbejde mellem klyngens medlemmer og gennemfører forretningsskabende aktiviteter.
 • Welfare Tech blev dannet i 2010 som et regionalt initiativ under Region Syddanmark, men opererer i dag nationalt med medlemmer fra hele landet.
 • Welfare Tech blev certificeret som guldklynge under The European Cluster Excellence Initiative, ECEI, i 2014, og er den eneste guldklynge inden for sundhed og velfærdsteknologi i Europa.
 • Welfare Tech støttes af Syddansk Vækstforum og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Mest Læste

Annonce