Tønder henter ny økonomichef fra egne rækker

Konstitueret økonomichef Jenny Hansen bliver nu fastansat som økonomichef på Rådhuset i Tønder

Jenny Hansen, 55 år og bosat i Tønder, bliver ny økonomichef hos Tønder Kommune.

Jenny Hansen, der i forvejen er ansat som leder i kommunens økonomiske afdeling, har stor erfaring med økonomi og ledelse inden for det offentlige og er heller ikke helt uvant med at stå i forreste linje. I 2016 var hun i tre måneder konstitueret som økonomichef, og siden januar i år har hun igen været konstitueret som chef for kommunens økonomiske afdeling.

Et enigt ansættelsesudvalg har nu besluttet at fastansætte Jenny Hansen som chef for det økonomiske område, der refererer direkte til kommunaldirektør Klaus Liestmann. Jenny Hansen er valgt blandt et ansøgerfelt på i alt 12 kandidater. 

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Den nye økonomichef er uddannet i virksomhedsøkonomi og offentlig økonomi og blev i 1982 ansat som assistent i daværende Løgumkloster Kommune. Her blev hun senere udnævnt til afdelingsleder, og siden kommunesammenlægningen i 2007 har Jenny Hansen arbejdet med økonomi på lederniveau inden for de fleste fagområder. Siden 2016 har hun haft den daglige ledelse af hele løn- og personaleområdet.

Jenny Hansen ser frem til at fortsætte arbejdet med økonomistyring i Tønder Kommune sammen med sine medarbejdere.

- Tønder Kommune er udfordret med en stram økonomi bl.a. på grund af faldende indbyggertal, lavt beskatningsgrundlag og højt udgiftsbehov. Der er brug for at gå nye veje for at opretholde en god service, og vi skal blive bedre til at arbejde sammen på tværs for at øge produktiviteten og begrænse omkostningerne, siger Jenny Hansen.

Kommunaldirektør Klaus Liestmann glæder sig til at fortsætte samarbejdet med Jenny Hansen.

- Med Jenny har vi en engageret og ambitiøs økonomichef med stor indsigt i de økonomiske vilkår og muligheder i det offentlige, siger kommunaldirektøren.

Den nye økonomichef er gift med et medlem af kommunens direktion, direktør Keld I. Hansen. Det har ansættelsesudvalget naturligvis været opmærksom på, men har ikke haft betænkeligheder ved at vælge Jenny Hansen af den grund.

- Tværtimod. Jenny er ubetinget den bedst kvalificerede til jobbet, og med den organisering, vi har i Tønder Kommune, refererer økonomichefen direkte til kommunaldirektøren. Desuden har Jenny gennem flere år varetaget lederstillinger på Rådhuset og altid ageret professionelt og løst opgaverne til organisationens fulde tilfredshed. Det vil hun fortsat gøre. Det er ansættelsesudvalget helt trygt ved, siger Klaus Liestmann.

Jenny Hansen afløser på posten Anders Vindelbo, der efter et sygdomsforløb har ønsket at blive fritaget for ledelsesansvar.

Emneord: Jenny Hansen, Tønder Kommunem, Økonomichefer, Anders Vindelbo, Klaus Liestmann
Tønder Kommune på DenOffentlige.dk Tønder Kommune
Aktivitet: Artikler: 36 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.