Top 20: Her stiger salget af sommerhuse mest

Salget af sommerhuse er steget 27 procent i årets første tre kvartaler i forhold til samme periode sidste år, men hvor i landet er stigningen egentlig størst?

Sommerhusmarkedet har været spændt hårdt for i årets første ni måneder. Udbuddet er faldet, priserne er steget, og der har været flere handler end tidligere. Mange flere. I løbet af årets første tre kvartaler har der været små 7.200 sommerhushandler, og det er hele 27 procent flere end i samme periode sidste år.

Læs mere om boligmarkedet

Boligsiden deler viden og gode historier på DenOffentlige.  Deres udgivelser bliver samlet med øvrige historier om boligmarkedet på temasiden her.

En opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at salget er gået frem i alle landsdele (på nær København By, hvor der er for få handler til at indgå i beregningerne). Ser vi nærmere på, hvor salget er steget mest, viser det sig, at stigningen er bredt funderet i hele landet.

”Sommerhusmarkedet er præget af nogle kraftcentre i Nordsjælland, på Djursland og på den jyske vestkyst. Men ser vi på postnumre med de største stigninger, kommer vi også til Vestsjælland, Nordjylland, Møn, Bornholm og Fyn. Det viser, at køberne har øje for andet end de mest kendte sommerhusområder, og at de ser lidt bredere på markedet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Grevinge ved Lammefjorden i top

Stigningen i sommerhussalget er størst i 4571 Grevinge, der ligger i Odsherred Kommune ved Lammefjorden. Her er salget mere end fordoblet.

”I de populære sommerhusområder i Helsingør, Gribskov og Halsnæs kommuner nord for København er priserne steget det sidste år fra et udgangspunkt, der i forvejen var højt. Og når priserne stiger, er det naturligt, at køberne udvider den cirkel, de sætter på landkortet, når de skal definere, hvor deres nye sommerhus skal ligge. I Grevinge kan du få udsigt ud over Lammefjorden og sommerhushygge til en noget lavere pris end i de dyre områder i Nordsjælland,” siger Birgit Daetz.

Mens det typisk er i lidt mindre sommerhusområder, at sommerhussalget er steget mest, topper Nykøbing Sjælland, Ebeltoft, Gilleleje, Væggerløse og Vejby listen over postnumre med flest salg i årets første tre kvartaler.

Største stigning i salget af sommerhuse*

1. Grevinge: 113 %
2. Oksbøl: 95 %
3. Nørre Nebel: 93 %
4. Nexø: 86 %
5. Stege: 70 %
6. Sæby: 65 %
7. Kalundborg: 64 %
8. Knebel: 64 %
9. Eskebjerg: 59 %
10. Melby: 58 %
11. Farsø: 56 %
12. Børkop: 56 %
13. Otterup: 53 %
14. Blåvand: 52 %
15. Rønde: 52 % 
16. Tisvildeleje: 49 %
17. Fårevejle: 48 %
18. Sydals: 48 %
19. Strøby: 45 %
20. Store Fuglede: 45 %

*Kun postnumre, hvor der har været mindst 20 handler i de to perioder er med i beregningerne.

Emneord: Boligmarkedet, Sommerhuse, Boligsiden
Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også