Totalrådgiver på supersygehus fyret efter kæmpe budgetskred

Der skal findes en ny totalrådgiver til byggeriet af Region Sjællands flagskib - Universitetshospitalet i Køge. Regionsrådet har på et lukket møde besluttet at lave en ny udbudsstrategi for projektet til 4,2 milliarder kroner.

På et lukket møde vedtog regionsrådet at sende byggeriet i udbud igen efter en helt ny strategi. Den går ud på, at en ny totalentreprenør får ansvaret for at få de 4,2 milliarer til at række til de 830 senge og 40 operationsstuer som regionsrådet oprindeligt vedtog. Det oplyser DR Sjælland,

Følg med på temasiden om fremtidens hospitaler

Alle historier om det historiske hospitalsbyggeri - også fra udgivere, der er aktive på DenOffentlige - bliver samlet på vores temaside om Fremtidens hospitaler. Klik her og få overblik.

Mangler din historie? - skriv og hør mere om mulighederne. 

Fornylig blev regionsrådets totalrådgiver fyret fordi det viste sig at byggeriet ville blive en halv milliard dyrere end aftalt.

Men det sker ikke igen, siger formanden for sundhedsudvalget, den konservative Christian Wedell Neergaard:

- Vi sikrer os, at hvis der bliver overskridelser så kommer entreprenørerne og håndværkerne til at betale og får ansvaret for at leve op til de krav vi har aftalt.

Jeg er ret sikker på, at med den her model kan regionsrådet sove roligt om natten, siger Wedell-Neergaard til DR Sjælland.

Og socialdemokraternes sundhedsordfører i regionsrådet, Anne Marie Knigge er ligeså fortrøstningsfuld: - Vi får de senge, vi har bestilt og det kan være nogen af rummene og gangarealerne skal være lidt mindre, men vi kommer ikke ud for at måtte skære voldsomt på byggeriet,. Vi har også sikret os at vi bevarer den oprindelige arkitektur, siger hun.

Professor og sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen, Syddansk Universitet nikker anerkende: - Jeg tror på at den nye udbudstrategi kommer til at virke. Når totalentreprenøren får det økonomiske ansvar vil han være meget mere opmærksom på at få håndværker-firmaerne til at holde aftalerne.

- Men hvorfor valgte Region Sjælland ikke denne model til at starte med?

- Det er en ret ny fremgangsmåde, og dengang beslutningen oprindelig blev truffet var det mest almindelig at lade et totalrådgiverkonsortium stå for byggeriet - det er nok forklaringen på, at man ikke valgte en totalentreprenør med økonomisk ansvar fra starten, siger professor Kjeld Møller Pedersen til DR Sjælland.

Region Sjælland meddelte i januar 2017 at regionen ville afbryde samarbejdet med totalrådgiverkonsortiet bestående af arkitektfirmaet C.F. Møller og de to ingeniørfirmaer Rambøll og Alectia, og Region Sjælland. Det skete ifølge sn.dk efter et halvt års forsøg på at finde en løsning.

- Vi kan nok ikke indhente hele det halve år, vi har brugt, så byggeriet bliver formentlig noget forsinket, men der kan nok indhentes nogle måneder, sagde regionsrådsformand Jens Stenbæk dengang til sn.dk.

 

Emneord: Udbud, Udbudsstrategi, Region Sjælland, OPS, Offentligt privat samarbejde, Supersygehuse, Supersygehus, Fremtidens hospitaler, 240317, C.F. Møller, Rambøll, Alectia, Jens Stenbæk
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 24.03.17 Gitte Jensen
  Fastprisaftaler

  Gud fri mig vel, det gik man jo netop væk fra for flere årtier siden. Mest fordi man efter flere fejlslagne projekter, kom frem til den erkendelse at det man bestilte i første omgang, i de fleste tilfælde ikke var det man reelt havde behov for. Se f.eks. PolSag, Inddrivelsessystemtet og flere andre. Herefter er opfundet flere metoder til at lave lidt ad gangen, få det godkendt. og gentage dette til man er fremme ved slutproduktet.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.09.19 Infrastruktur
  Erhvervsliv: Her er en halv mia til mere velfærd

  Ifølge Dansk Byggeri kan kommunerne frigøre en halv milliard kroner, hvis flere private stod for at passe veje og grønne anlæg.

 • 02.09.19 Sundhed
  Danmark er velfærdsteknologiens vugge

  Der bliver ikke medarbejdere nok til fremtidens udfordringer på velfærdsområdet. En del af løsningen kan findes via velfærdsteknologi. Danmark er førende inden for udvikling af velfærdsteknologi, og borgerne er klar til at bruge teknologien.

 • 13.05.19 Ledelse
  Politiet sigter sundhedsansatte for svigt i skandale om kræftscreening

  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter, som var henvist til undersøgelser på Ringsted sygehus på mistanke om brystkræft.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 10.12.18 Politik
  Nu skal Danmark markedsføres som life science nation

  Regeringen bevilger i alt 7 millioner kroner til markedsføringen af Danmark. Det skal styrke eksporten og tiltrække investeringer fra medicoindustrien, og pengene bliver administreret i et offentligt-privat samarbejde.