Tre projekter nomineret til Cavling-prisen

Journalister nomineret for dækning af hvidvask, undersøgelseskommissioner og misbrugte filmbørn.

Nomineringerne til årets journalistiske Cavling-pris er fredag blevet offentliggjort.

I alt er tre projekter blevet nomineret. Berlingske-journalisterne Eva Jung, Simon Bendtsen og Michael Lund er nomineret for afdækningen af hvidvask i Danske Bank.

Hertil kommer Jesper Tynell fra DR for sin granskning af undersøgelseskommissioner.

Mediefællesskabet DenOffentlige

DenOffentlige bliver skabt sammen med dig, der tager medansvar for samfundets udvikling. Vi kalder os for et mediefællesskab og du kan være med. Bliv medlem af fællesskabet og vær med til at præge samfundets udvikling gennem debat, videndeling, cases og nyheder. Kontakt os for at høre mere.

Du kan læse endnu mere om hvordan vi virker her.

Der er blevet lagt vægt på, at han "stædigt og tålmodigt" optrevlede, hvordan potentielt afgørende materiale ikke indgik i arbejdet for adskillige kommissioner.

Det førte blandt andet til, at Tibetkommissionen måtte genåbnes.

Det sidste nominerede projekt er tv-dokumentaren "De misbrugte filmbørn".

I dokumentaren har Sandra Brovall, Frauke Giebner fra Politiken samt Amalie Kønigsfeldt, Cecilie Frydenlund og Peter Vesterlund fra TV2/Impact TV dokumenteret systematiske seksuelle overgreb mod filmbørn i nogle af 1970'ernes største danske ungdomsfilm.

Modtageren bliver offentliggjort 4. januar på Nationalmuseet i København.

Cavling-prisen er Danmarks mest prestigefyldte journalistpris. Den uddeles hvert år til en journalist eller en gruppe af journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent.

Sidste år løb Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen med prisen for deres bog om den kriminelle bande Bullshit.

Med prisen følger en statuette, der forestiller Politikens legendariske chefredaktør fra 1905-1927, Henrik Cavling, som var en foregangsmand inden for dansk journalistik.

Han tredoblede oplaget fra 22.000 i 1904 til godt 75.000 i 1924. Cavling lavede Politiken om til en nyhedsavis, som afløste de gammeldags partiaviser.

Cavling-prisen blev indstiftet 18. december 1944 i det sidste halvår af den tyske besættelse af Danmark under Anden Verdenskrig.

/ritzau/

Emneord: Cavling-prisen, Medier, Journalister, 171218
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også