Foto: Shutterstock

Tredje bølge kan få konsekvenser for sommeren i udlandet

To eksperter kommer nu med en dyster melding. De siger nemlig, at selvom vi står et andet sted nu, end vi gjorde sidste år, kan tingene godt nå at ændre sig inden sommerferien.

Mange drømmer nok om at rejse sydpå denne sommer, men med de varierende restriktioner, som blandt andet kan betyde karantæne efter endt udlandsophold, samt rejsevejledninger der ændrer sig, kan tingene hurtigt komme til at se anderledes ud. 
 
Tredje bølge afgørende
Selvom vi i skrivende stund har pandemien under kontrol, er der flere lande i Europa der laver nye restriktioner og skærper disse. Den tredje bølge raser i flere lande. Og det har fået to eksperter til at melde ud til TV2 nyhederne, at det kan betyde endnu en sommer hjemme i Danmark. De understreger dog, at det er svært at give et præcist svar. 
 
Nina Weis, professor i infektionssygdomme og overlæge på Hvidovre Hospital, fortæller til TV2 nyhederne, at det hele afhænger af den tredje bølge af pandemien. Hun understreger også, at flere lande kan være ovre tredje bølge, når vi rammer sommerferien. Dog siger hun, at det med at rejse oversøisk umiddelbart ikke bliver en mulighed. 
 
Svært at forudsige sommeren
Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet, er enig. Han siger, at selv om tiden er med os, kan den tredje bølge have konsekvenser for vores sommerferie i udlandet. Hvis der for eksempel stadig er meget coronavirus i Frankrig og Spanien til den tid, vil anbefalingerne nok lyde på, at man ikke rejser til de lande. 
 
De mener begge, at det kan være svært at forudsige, hvilken sommer vi står over for. Udsigterne er bedre, sammenlignet med sidste år, men det hele afhænger af pandemiens omfang.
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne