Troels Lund vil ændre dagpengereglerne igen

Nyt udspil med 20 initiativer vil fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller at sige nej til et job.

På grund af opsvinget i dansk økonomi er der mangel på kvalificeret arbejdskraft i flere brancher og områder af landet.

Derfor skal flere tusinde på kontanthjælp i højere grad være klar til at tage en tørn på arbejdsmarkedet for at holde opsvinget i gang.

Temasektion om Dagpengereform

Læs mere om dagpenge-spøgelset og forsøgene på at finde en bæredygtig løsning i vores særlige tema-sektion lige her. 

Det fremgår af et udspil fra regeringen, der vil flytte 20.000 flere fra at være aktivitetsparate til at blive jobparate. Dermed skal de i målrettede forløb for at sluses ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om udspillet her

- Jeg hører næsten dagligt om virksomheder, der har svært ved at rekruttere medarbejdere. Uanset hvordan vi vender og drejer disse meldinger, er der brug for handling, så vi ikke gentager historien fra sidste opsving.

- Mangel på arbejdskraft må ikke blive en stopklods for dansk økonomi, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse.

Udspillet med 20 initiativer indeholder også at opkvalificere flere og en fordobling af karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller at sige nej til et job.

Mindre end hver tredje kontanthjælpsmodtager er i dag jobparat. De resterende knap 59.000 personer er aktivitetsparate og står ikke til rådighed.

Som jobparat skal du hurtigst muligt have et job - og hvis det ikke lykkes, skal du arbejde for din kontanthjælp. Er du aktivitetsparat, får du ekstra hjælp.

Der er slet ingen tvivl om, at der fortsat er ledige i Danmark, som kan bidrage ifølge Troels Lund Poulsen.

- Vi har alle et ansvar for, at de kommer i job og får glæde af opsvinget. 

- Jeg tror også, at det gør en forskel, at vi nu sender et kraftigt signal til dem om, at vi tror på den enkelte, siger han.

Samlet foreslår regeringen at bruge 100 millioner kroner til de over 20 initiativer i år og 50-60 millioner kroner i årene fremover.

Udspillet skal forhandles med partierne bag beskæftigelsesreformen, da det delvist er finansieret gennem bevillinger derfra.

/ritzau/

Emneord: Dagpengeregler, Dagpengereform, Troels Lund Poulsen, Beskæftigelsesreform, 300518
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 01.06.18 Eugen pedersen
  [email protected]

  Hvorfor er det altid under en blå regering at dem der er på offentlig ydelse skal jagtes, selvfølgelig er der nogen som kan og VIL arbejde, men de mennesker skal ikke rejse længere end alle andre

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.12.18 Social
  Lufthavnstilsynet styrkes markant

  Regeringen og Dansk Folkeparti har som et led i finansloven for 2019 afsat ekstra to millioner kroner årligt til mere kontrol med offentlige ydelser i de danske lufthavne.

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 24.05.18 Velfærd
  Nye regler for førtidspension og ressourceforløb vedtaget

  Syge borgere skal kun i ressourceforløb, hvis det giver mening. Det er et bredt flertal i Folketinget enige om og har torsdag vedtaget et lovforslag, der præciserer reglerne om førtidspension og ressourceforløb.