Troels Lund vil beskære jungle af regler for ledige

Fremover skal systemet bygge på langt mere på tillid til de ledige, siger beskæftigelsesministeren.

Regler, kontroller og sanktioner. Det er en jungle af regler, der omgiver de ledige, mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Derfor lægger han op til et paradigmeskift og bebuder et omfattende opgør med det, han selv kalder for "et regeltyranni" og "en bureaukratisk jungle", skriver Berlingske.

Et nyt og forenklet beskæftigelsessystem skal bygge på mere tillid og mindre kontrol, siger han. 


- Vi bliver nødt til at gribe i egen barm med hensyn til det regeltyranni og den bureaukratiske jungle, som vi har fået gennemført over årene med mange forskellige regler, som potentielt gør det sværere for kommunerne at have en større frihedsgrad, siger Troels Lund Poulsen til Berlingske.

SOCIALRÅDGIVERE: SET MANGE GANGE FØR

I dag er der regler for, hvordan de ledige skal visiteres, hvilken gruppe de skal placeres i, hvornår vedkommende skal møde op til samtaler, hvor mange job, han eller hun skal søge, og hvornår cv'et skal opdateres. 

Der skal indhentes blanketter og dokumentation fra andre instanser og meget mere. 

Derudover kommer regler for, hvordan det hele kontrolleres og sanktioneres og oveni kommer en kontrol af kontrollen. 

Konkret vil beskæftigelsesministeren se på al lovgivning på beskæftigelsesområdet for at finde ude af, hvad der kan smides væk, og hvad der kan gøre mere enkelt. 

Samtidig har ministeren bedt Kommunernes Landsforening, KL, om at komme med et udspil til, hvilke regler og paragraffer, man gerne vil af med.

Her vil KL blandt andet arbejde for en markant forenkling af de nuværende 84 undergrupper for ledige. Det fortæller Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), som er formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg i KL.

- Det er virkelig svært at administrere. Der skal være meget færre undergrupper, så man kan fokusere på den enkelte ledige.

- Og så skal vi væk fra de mange proceskrav og krav om, at vi skal indberette det ene, det andet og det tredje. Kommunerne har fået alle incitamenterne til at få folk i arbejde, siger han og tilføjer:

- Vi har brug for forenkling, klarhed og fokus på det væsentlige: nemlig at få ledige i arbejde.

/ritzau/

Emneord: Beskæftigelsesområdet, Beskæftigelsesminister, Afbureaukratisering, Troels Lund Poulsen, Bureaukrati, Beskæftigelsessystemet, 130317
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 13.03.17 willy
  Troels Lund vil beskære jungle af regler for ledige

  30,000 sider social regler og love har ikke reduceret arbejdsløsheden ret meget ud over at det skaber nogle nye arbejdspladser til at konstruere 30,000 side indviklede tekst og administrere det.

  Nu skal beskæftigelsesminister heller ikke komme for godt i gange for det kan skaber arbejdsløshed hvis systemet bliver forenklet for meget. Ham skulle nødigt glemme at jobcentrets funktion er at administrere de arbejdsløse og ikke at få dem i arbejde, alle har brug for faste kunder ligesom politikere har brug for stemmer og det gælder også jobcentret…

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også