Tyskerne har lagt stort pres på grækerne.

Tysk toppolitiker advarer Grækenlands regeringschef

- To verdener vil tørne sammen, lyder det om mandagens møde mellem Angela Merkel og Grækenlands regeringschef

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, skal udvise "krystalklar" vilje til at gennemføre de reformer, som EU kræver, i forbindelse med sit første besøg som regeringsleder i Tyskland. 

Det siger Thomas Oppermann, de tyske socialdemokraters gruppeleder i Forbundsdagen, til ugemagasinet Spiegels hjemmeside. 


- Yderligere hjælp til Grækenland vil kun blive givet, hvis Grækenland helt og holdent er indstillet på at løse sine egne problemer, siger Thomas Oppermann.

- Uden en krystalklar reformvilje fra den græske regerings side, hænger det slet ikke sammen, tilføjer han.

Den venstreorienterede leder af det forgældede Grækenland mødes mandag i Berlin med forbundskansler Angela Merkel.

Og det kan udvikle sig til en forbudt for børn-forestilling, mener en politisk ekspert. 

Tsipras har beskyldt Merkel for at være skyld i det græske folks elendigheder med fattigdom og massearbejdsløshed, fordi hun insisterer på, at regeringen i Athen skal fortsætte den hestekur, som de internationale långivere har betinget sig. 

Merkel holder fast i, at hvis det økonomisk udhungrede Grækenland skal have flere lån, hvoraf Tyskland står for hovedparten, så må Tsipras sluge den bitre pille i form af nedskæringer og reformer.

Grækerne har på deres side irriteret tyskerne ved igen at spille "nazikortet" med krav om erstatninger for de ødelæggelser, som tyskerne påførte landet under Anden Verdenskrig. 

Mødet bliver et sammenstød mellem to vidt forskellige verdener, mener Hajo Funke, politisk forsker ved Berlins Frie Universitet, til nyhedsbureauet AFP. 

- Der er en politisk verden i Grækenland, hvor en venstreorienteret regering står over for et samfund i opløsning, et samfundsmæssigt forfald, der ikke overgås af noget, vi har oplevet i Vesteuropa siden 1945, siger han.

- På den anden side har vi Tyskland, der er et tilfreds land og som bekymrer sig om at opretholde sin økonomiske succes. Den bliver nu bedt om at hjælpe den anden verden, som den ikke fuldt ud forstår, siger Hajo Funke.

/ritzau/ 

Emneord: Grækenland, Udland, Alexis Tsipras, Angela Merkel
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.