Tyskerne har lagt stort pres på grækerne.

Tysk toppolitiker advarer Grækenlands regeringschef

- To verdener vil tørne sammen, lyder det om mandagens møde mellem Angela Merkel og Grækenlands regeringschef

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, skal udvise "krystalklar" vilje til at gennemføre de reformer, som EU kræver, i forbindelse med sit første besøg som regeringsleder i Tyskland. 

Det siger Thomas Oppermann, de tyske socialdemokraters gruppeleder i Forbundsdagen, til ugemagasinet Spiegels hjemmeside. 


- Yderligere hjælp til Grækenland vil kun blive givet, hvis Grækenland helt og holdent er indstillet på at løse sine egne problemer, siger Thomas Oppermann.

- Uden en krystalklar reformvilje fra den græske regerings side, hænger det slet ikke sammen, tilføjer han.

Den venstreorienterede leder af det forgældede Grækenland mødes mandag i Berlin med forbundskansler Angela Merkel.

Og det kan udvikle sig til en forbudt for børn-forestilling, mener en politisk ekspert. 

Tsipras har beskyldt Merkel for at være skyld i det græske folks elendigheder med fattigdom og massearbejdsløshed, fordi hun insisterer på, at regeringen i Athen skal fortsætte den hestekur, som de internationale långivere har betinget sig. 

Merkel holder fast i, at hvis det økonomisk udhungrede Grækenland skal have flere lån, hvoraf Tyskland står for hovedparten, så må Tsipras sluge den bitre pille i form af nedskæringer og reformer.

Grækerne har på deres side irriteret tyskerne ved igen at spille "nazikortet" med krav om erstatninger for de ødelæggelser, som tyskerne påførte landet under Anden Verdenskrig. 

Mødet bliver et sammenstød mellem to vidt forskellige verdener, mener Hajo Funke, politisk forsker ved Berlins Frie Universitet, til nyhedsbureauet AFP. 

- Der er en politisk verden i Grækenland, hvor en venstreorienteret regering står over for et samfund i opløsning, et samfundsmæssigt forfald, der ikke overgås af noget, vi har oplevet i Vesteuropa siden 1945, siger han.

- På den anden side har vi Tyskland, der er et tilfreds land og som bekymrer sig om at opretholde sin økonomiske succes. Den bliver nu bedt om at hjælpe den anden verden, som den ikke fuldt ud forstår, siger Hajo Funke.

/ritzau/ 

Emneord: Grækenland, Udland, Alexis Tsipras, Angela Merkel
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 13.05.20 Politik
  COVID-19: Så mange selvstændige har fået hjælp

  Nye tal viser, at der er sendt cirka 45.000 udbetalinger afsted under ordningen til selvstændige og freelancere. I alt er over 3 mia. kr. udbetalt under ordningen.