Udbetaling Danmark advarer: Kontanthjælpsloft kan føre til kaos

Udbetaling Danmark advarer mod at lade det kommende kontanthjælpsloft træde i kraft så hurtigt som planlagt. Venstre ordfører afviser.

Bliver regeringens kontanthjælpsloft gennemført i sin nuværende form, vil det give Udbetaling Danmark en stor ekstraopgave og alt for kort tid til at gennemføre den.
 
Det giver den offentlige instans udtryk for i et høringssvar til lovforslaget om kontanthjælpsloftet, skriver Avisen.dk.

Udbetaling Danmark står for at udbetale offentlige ydelser i Danmark, og forslaget om kontanthjælpsloftet pålægger Udbetaling Danmark nye, store opgaver, fremgår det af høringssvaret.

Så når politikerne ovenikøbet giver myndigheden meget kort tid til at gennemføre ændringerne, stiller de dem en svær opgave:
 
- Derfor må Udbetaling Danmark gøre opmærksom på, at det kan blive vanskeligt at få de administrative og systemmæssige rammer på plads med det relativt korte varsel, står der ifølge Avisen.dk i høringssvaret.

Det risikerer at gå ud over borgernes retssikkerhed, hvis ikke regeringen lytter til advarslen fra Udbetaling Danmark, siger folketingsmedlem og beskæftigelsesordfører for Enhedslisten, Finn Sørensen, til Avisen.dk.

- Det er det glade vanvid. Høringssvaret er en kraftig advarsel skrevet i embedsmandssprog om, at vi risikerer kaos i sagsbehandlingen, og den advarsel bør regeringen lytte til, siger han.
 
Indførelsen af kontanthjælpsloftet vil ifølge Udbetaling Danmark kræve, at man udvikler et helt nyt system. Og det vil tage tid. I mellemtiden bliver Udbetaling Danmark derfor nødt til at udføre meget af arbejdet manuelt, hvilket kommer til at koste dyrt.
 
Regeringen afviser imidlertid kritikken.

- Jeg mener, at aftalen om kontanthjælpsloftet ikke fører til administrativ kaos. Aftalepartierne er enige om, at administrationen af det nye kontanthjælpsloft skal foregå i tæt samarbejde mellem kommunerne og Udbetaling Danmark, skriver Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen i et svar til Avisen.dk.

Udbetaling Danmark har ikke ønsket at uddybe eller kommentere høringssvaret overfor Avisen.dk.
 
/ritzau/
 
Emneord: Udbetaling Danmark, Kontanthjælpsloft, Kontanthjælpsreform, Hans Andersen, Venstre
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 16.01.16 Jeanette
  Kontanthjælpsreform

  Jeg har simpelthen så svært ved at se, hvordan man kan behandle mennesker som allerede ligge ned.
  Jeg bor forholdsvis billigt, har en søn med nogle handicaps.. Vi får i dag ikke særlig meget boligstøtte, men det er den vi lever af, som er på 2500 kr, men når det nye loft kommer ender sønnik og jeg med, at skal leve for 1300 kr om måneden.
  Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke bliver lavet nogle bedre tiltag mellem jobcenterne og virksomheder, så det er jobcenteret der bliver kontaktet på en eller anden måde først når en virksomhed mangler arbejdskraft. Og så forstår jeg ikke, hvorfor kommunerne ikke vil/kan få mulighed for at investerer i mennesker og feks hjælpe jobparate med evt uddannelse via individuelle samtaler, hvis de ikke har nogen form for uddannelse, det er jo bare ikke alle voksne mennesker, som har råd til, at tage en uddannelse på su og su-lån.. Det kan godt være, at det er muligt, at de skal betale for en uddannelse på 3 år, men chancen for, at få dem ud af systemet og ind på arbejdsmarkedet er større, fordi deres kvalifikationer forbedres..

 • 16.01.16 annie Hansen
  kaos om kontanthjælp

  jeg er dybr rystet og flov over at være dansker
  og især efter det sidste tiltag mod kontanhjælpen,hvis alle de jobs er i danmark,så forstår jeg ikke at man i kommunnerne er bedre til at finde de job og sende folk ud,og så bruge energien på dem som er syge,men jeg forstår godt at de er bange i jobcenterne over arbejdsløshed og for at skulle enden i den ydmygende siuation som de selv har været med til at sætte folk i,kom nu på banen og få gjort noget her,mange vil helt sikkert rejse sig mere og gøre noget,men man magter det bare ikke når man bliver kastet rundt i systemmet og ik for lov at blive rarsk

 • 15.01.16 Heidi Rønnow Sørensen
  kontantlift

  For min og datters vedkommene bliver vi nød til at flytte da jeg vil miste over 2800 kr.
  Billige boliger findes ikke så vi ender på gaden måske kommer hun på børnehjem for det er ikke ansvarligt at vade rund eller jo i en campingvogn .
  Mange enlige er i samme situation som jeg hvad vil det ikke koste det offelige alle de børn som skal i pleje fordi vi som forældre ikke kan give vores guldklumper et trygt og varm hjem og hvad med kærligheden til vores børn ??? . Kun forældre kan give sit barn den kærlighed og trykhed et barn skal have .Jeg er rystet over at vi her i Danmark behandler vi svage- syge og ældre på denne måde .

 • 14.01.16 Tage S Kristensen
  Kaos om kontanthjælpsloft

  Bemærkningerne fra venstres ordfører Hans Andersen er arrogante og uden mening. Udbetaling Danmark er en af de offentlige myndigheder, man i høj grad bør lytte til. De er professionelle og udfører et meget stort arbejde på en beundringsværdig måde. Det kan derimod ikke sige om den politiske proces, der ligger bag denne lov.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også