Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4000 passagerer til og fra Danmark bliver ramt: Lufthavnsstrejke fra i morgen

Udland

11/03/2024 07:48

J. Bøgen

I alt blive 28 afgange til og fra Danmark aflyst.

Mange danskere husker måske tilbage på sommeren 2022 og vil egentlig helst glemme den - i hvert fald hvis man havde planer om at flyve med SAS for at komme på sommerferie.

Den sommer gik SAS' piloter nemlig i strejke, og det betød, at op mod 30.000 passagerer blev ramt af aflysninger og forsinkelser - hver dag i den tid, strejken varede.

Derfor kan det for mange nok føles som et mareridt, man helst vil glemme, men hvis man skal ud at flyve i den kommende tid, risikerer man at blive ramt af den samme situation.

Denne gang er det imidlertid hverken piloter, eller for den sags skyld ansatte i SAS, der strejker. Det er i stedet 19.000 kabineansatte i Lufthansa.

Men det betyder ikke, danske rejsende undgår at blive ramt.

Op mod 4000 passagerer

De kabineansatte går nemlig i strejke fra i morgen, tirsdag, i lufthavnen i Frankfurt, og det betyder, at intet mindre end 28 afgange til og fra Danmark bliver aflyst.

I alt forventes op mod 4000 passager at blive ramt, skriver luftfartsmediet Check-In.

Strejken bunder i, at de ansattes fagforeninger direkte har opfordret til at nedlægge arbejdet, fordi Lufthansas milliardoverskud, ifølge fagforeningerne, bør kunne deles med de kabineansatte.

Og de ansatte tog tydeligt opfordringen til sig: I sidste uge bakkede intet mindre end 95 procent af de ansatte op om at gå i strejke ved en urafstemning.

På onsdag er der også varslet strejker i det tyske. Denne gang er det imidlertid de ansatte i München, der nedlægger arbejdet.

Der er ikke umiddelbart noget overblik over, hvordan det påvirker afgange til og fra Danmark.

Mest Læste

Annonce