Arkivbillede. Foto: Shutterstock
Arkivbillede. Foto: Shutterstock

Holdt sin datter fanget i 24 år: Nu kan Josef Fritzl blive løsladt

Udland

16/01/2024 09:07

J. Bøgen

Han fik syv børn med hende.

Han låste sin datter Elisabeth inde i sin kælder fra 1984 til 2008, voldtog hende utallige gange og blev far til i alt syv børn med hende.

Det er ikke for ingenting, at Josef Fritzl betragtes som en af ​​de værste forbrydere i Østrigs efterkrigshistorie.

Siden marts 2009 har den nu 88-årige afsonet sin livstidsdom i fængselssystemet for psykisk abnorme kriminelle i Krems-Stein fængslet.

Om han bliver der indtil slutningen af ​​sit liv er dog usikkert på grund af nye udviklinger, skriver det østrigske medie Kronen Zeitung.

Den anerkendte retspsykiater Heidi Kastner fik til opgave af retsvæsenet at udarbejde en aktuel rapport om Fritzls tilstand. Heri kom hun frem til, at han ikke længere kunne klassificeres som farlig. For det første er han fysisk i dårlig form og kan kun bevæge sig rundt med rollator, og for det andet lider han af en svær demens, ”hvilket betyder, at han ikke længere kan forventes at handle på en planlagt måde. og som følge heraf ikke længere begå nogen kriminelle handlinger." 

Kan blive løsladt i år

Mens Fritzls advokat Astrid Wagner er "helt overbevist" om, at han nu ville fortryde sine handlinger, mener Heidi Kastner det ikke.

For retspsykiateren er hans fantasier – for eksempel berettede han om sin datters bryllupsforberedelser – blot forsøg på at hvidvaske sine forbrydelser.

Hun ser dog ikke længere nogen grund til at placere ham i en afdeling for meget farlige lovovertrædere.

Så rent teoretisk kan han overføres til et normalt fængsel, men på grund af hans dårlige helbred opstår spørgsmålet om, hvor fornuftigt det ville være.

Det er mere sandsynligt, at Josef Fritzl enten bliver bragt til fængslets sygestue, eller at han bliver overført til et statsligt plejehjem.

"Jeg er allerede i gang med at få en betinget udskrivning for ham. Hvis ansøgningen bliver godkendt - hvilket jeg går ud fra bliver tilfældet - vil jeg gerne sikre, at han får en plads i et hjem for svage mennesker," forklarer Wagner i Kronen Zeitung.

Mest Læste

Annonce