Foto: Quakerman, Public domain, via Wikimedia Commons
Foto: Quakerman, Public domain, via Wikimedia Commons

Sagen falder fra hinanden: Chokerende nyt i Madelaine McCanns forsvinden

Udland

15/09/2023 12:43

J. Bøgen

Hele politiets sag kan være ved at gå i opløsning.

Madeleine McCann-sag mod den hovedmistænkte Christian B falder fra hinanden, da nøglevidne truer med at stoppe med at hjælpe politiet

En eks-kammerat til Christian B, 45, afgav en fordømmende udtalelse mod den dømte pædofile. Men kilder tæt på den tyske undersøgelse siger, at deres nøglevidne "vakler" og truer med at stoppe med at hjælpe.

Politiet håber at kunne bevise, Christian B stod bag bortførelsen af Madeleine McCann, der forsvandt i 2007 i en alder af tre.

Udtalelserne fra Helge B - en gammel ven til Christian B - er blevet en hjørnesten i den tyskledede politisag.

Men kilder tæt på efterforskningen advarer om, at han snart kan bakke ud og nægte at støtte sine påstande i retten.

En tysk kilde sagde til The Sun: "Man siger, at Helge B er ved at trække sine beviser tilbage. Han blev betalt et kæmpe beløb for at gentage sin udtalelse i en tysk avis, og nu trækker han stikket. Det viser dig bare, hvilken type mennesker du har med at gøre - og deres troværdighed som vidner."

Kan blive sidste søm i kisten

Helge B's træk kan blive det sidste slag i det standsede forsøg på at bringe Christian B for retten for den formodede bortførelse og drab på tre-årige Madeleine i Portugal i 2007.

Det vil være endnu et tilbageslag for hendes forældre Gerry og Kate, begge 55, fra Rothley, Leics.

Tyske Helge B, 48, var kriminel partner med Christian B, da de boede på Algarve omkring tidspunktet for Madeleines forsvinden fra sin ferielejlighed i Praia da Luz.

Han fortalte politiet, at han var chokeret over Christian B's påståede mørke tilståelse, da parret mødtes på en musikfestival i Spanien kort tid efter, at den lille pige forsvant forsvandt.

Da parret diskuterede sagen over øl, skulle Christian B køligt skulle have betroet sig til Helge B: "Hun skreg ikke."

Den dømte voldtægtsmand og pædofile antydede klart, at han havde taget Madeleine, fortalte Helge B til politiet.

Vidneudsagn vil stadig veje tungt

McCann-anklager Hans Christian Wolters sagde, at han var uvidende om Helge B's formodede hjerteskifte - men insisterede på, at hans udtalelse stadig ville veje tungt.

Han sagde: "Enhver, der har sagt noget, skal måles på det. Vidner er underlagt sandhedens pligt - de skal vidne. Sådan noget kan man ikke bare vælge."

Helge B's trusler om at trække sig kom, da det blev afsløret, at Christian B har skrevet tiggerbreve til venner og bedt dem om at bakke ham op, hvis han kommer for retten.

Han står over for nye anklager for voldtægt og seksuelle krænkelser af børn uden forbindelse til McCann-sagen.

I et brev klagede seksualforbryderen over, at anklagerne gjorde udstillede ham som et monster".

En tidligere ven sagde: "Jeg kender til to personer på Algarve, der fik beskederne. Det skræmte dem virkelig."

Christian B sidder i øjeblikket i fængsel i Tyskland for voldtægt i 2005 af en 72-årig amerikansk kvinde i Praia da Luz.

Detektiver hævder at have "konkrete beviser" for, at Madeleine er død, men har endnu ikke produceret yderligere materiale, som kan føre til en sigtelse.

Christian B's advokat, Friedrich Fulscher afviste at kommentere i aftes.

Mest Læste

Annonce