Udskældt spørgetime skal have serviceeftersyn

Den nye formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard, erkender, at spørgetimen med statsministeren har skuffet.

Hvis Folketingets nyvalgte formand, Pia Kjærsgaard, havde været Venstre-kvinde, så havde hun sagt, at den ofte så udskældte spørgetime med statsministeren skal have et grundigt serviceeftersyn.

Pia Kjærsgaard er selvfølgelig DF'er ind til knoglerne, men budskabet er det samme: Et serviceeftersyn skal spørgetimen have.

Det siger Pia Kjærsgaard, som fredag blev den første kvinde nogensinde til at blive valgt som formand for Folketinget.

De store programerklæringer vil hun ikke komme med endnu, men spørgetimen kan risikere at blive sløjfet efter sommerferien. Den skal i hvert fald tages op til revision, udtaler hun til Ritzau.

Spørgsmål: Kan du ikke give et lille hint? Skal spørgetimen bestå?

- Det er ikke min afgørelse, men noget vi skal diskutere i Udvalget for Forretningsordenen. Men man kan nok bare konstatere, at spørgetimen ikke har været den succes, vi havde håbet på. 

- Jeg ved ikke, om spørgetimen ryger, men det er noget, vi skal drøfte på møderne i Udvalget for Forretningsordenen, siger DF's tidligere formand.

Spørgetimen bliver som udgangspunkt afholdt hver anden tirsdag fra klokken 13 til klokken 14. Den er forbeholdt direkte, uforberedte spørgsmål til statsministeren fra lederne af partierne uden for regeringen.

Spørgetimen er ofte blevet udskældt. Den nu afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er for eksempel længe blevet kritiseret for ikke at svare på spørgsmål, men i stedet for at svare et spørgsmål med et nyt spørgsmål.

Helt skidt stod det til før den seneste valgkamp, hvor Thorning og den nuværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), uddelte verbale slagudvekslinger, som ingen rigtig blev klogere på politik af.

/ritzau/

Emneord: Folketingets spørgetime, Spørgetime, Statsminister, Pia Kjærsgaard, Lars Løkke Rasmussen, Helle Thorning-Schmidt
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også