"Vi står stadig meget langt fra hinanden. Det er især adgangskravet, der skiller os. Vi synes stadig, at regeringens udspil er for lavt," fortæller Dansk Folkepartis gymnasieordfører, Marie Krarup.

Uenighed om karakterkrav trækker gymnasieforhandlinger ud

Mens politikerne diskuterer adgangskrav i gymnasierne, protesterer elever mod kravet foran ministeriet.

Spørgsmålet om, hvor høje karakterer, landets skoleelever skal sikre i dansk og matematik ved afgangsprøven for at få en plads i gymnasiet, er stadig noget af det, der skiller politikerne ad i forhandlingerne om en ny gymnasiereform.

Torsdag mødtes partierne til en ny runde forhandlinger, men regeringen og de blå partier er ikke kommet nærmere et fælles udspil, fortæller Dansk Folkepartis gymnasieordfører, Marie Krarup.

- Vi står stadig meget langt fra hinanden. Det er især adgangskravet, der skiller os. Vi synes stadig, at regeringens udspil er for lavt, siger hun.

Også fra De Radikales børne- og undervisningsordfører Lotte Rod lyder, at der ikke er noget nyt at melde om forhandlingerne, der har stået på siden januar.

Regeringen vil sætte adgangskravet til karakteren 02 i fagene dansk og matematik i folkeskolen. Det niveau bakker SF op om.

Venstre og De Konservative ser hellere et gennemsnit på 04, men Dansk Folkeparti og Liberal Alliance vil gerne endnu højere op.


Mens politikerne diskuterer, hvor højt adgangskravet til gymnasierne skal være, så mener en del af eleverne, at det er helt forkert overhovedet at indføre et adgangskrav.

Det benyttede Danske Gymnasieelevers Sammenslutning torsdag lejligheden til at vise ved at stable 100 papkasser op foran Undervisningsministeriet, hvor forhandlingerne om gymnasiereformen fandt sted.

Papkassemuren skal symbolisere elevernes modstand mod karaktermuren, siger elevorganisationens formand, Mathilde Vinther.

- Det er utrolig uambitiøst på elevernes vegne at lave en karaktermur. Det er uambitiøst at frasortere eleverne på baggrund af karakterer, som de har fået nærmest som børn i folkeskolen, siger Mathilde Vinther, 

Hun mener, at et karakterkrav i gymnasiet vil ramme socialt skævt.

- Det er urimeligt, at man skal have determineret sin fremtid så tidligt. I stedet burde man screene eleverne tidligt i gymnasiet, så dem, der har sværest ved at læse og skrive, kan få ekstra kurser og støtte, siger hun.

Emneord: Gymnasiereform, Adgangskrav, Folkeskolens afgangsprøve, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 22.05.16 Velfærd
  Hf kursister til regeringen: I rammer mønsterbryderne med reform-ideer

  Hvis den blå hf-hues adgangsbillet til universiteterne bliver devalueret,vil det ramme mønsterbryderne langt hårdere end et karakterkrav på 04, mener KVUC's rektor og får solid opbakning fra sine kursister.

 • 06.04.16 Velfærd
  Gymnasieudspil: Fra elev til studerende – klædt på til videre uddannelse

  Regeringen præsenterer i dag sit udspil til en reform af de gymnasiale uddannelser. Udspillet skal ruste de unge til fremtiden og styrke fagligheden, så de unge bliver bedre klædt på til at tage en videregående uddannelse.

 • 02.10.13 Politik
  Faglært til fremtiden

  Regeringens udspil til en reform af erhvervsuddannelserne skal øge fagligheden, mindske frafaldet og gøre det meget mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse. Målet er, at 30 procent af alle unge fremover skal vælge en erhvervsuddannelse.