Uffe Elbæk: Forskel på S og V er nuancer i gråt

- Jeg må bare sige, at med mit hoved kan jeg ikke se den store forskel, siger Uffe Elbæk om S og V i et interview med Politiken.

Alternativet kan sidde med de afgørende mandater, når regeringen skal sammensættes efter valget til Folketinget senere i år. 

Partiets leder, Uffe Elbæk, har dog svært ved at se forskel på en regering, der har enten Venstres formand, nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, eller Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som frontfigur.

- Jeg må bare sige, at med mit hoved kan jeg ikke se den store forskel, siger Uffe Elbæk i et interview med Politiken. 


Alternativets leder, der sidste år selv meldte sig som statsministerkandidat, kalder det "nuancer i gråt til forskel", om Venstre eller Socialdemokratiet får magten. Og det er bestemt ikke ment som en ros. 

Uffe Elbæk er ikke mindst skuffet over Socialdemokratiet, som han med egne ord tidligere har haft "et forhold grænsende til det romantiske til". 

- Jeg hører bare ikke et Socialdemokrati, der går ud og siger, at det er helt uacceptabelt at se den voksende fattigdom blandt børn, uagtet om de er hvide eller brune, siger han til Politiken.

- At når de kommer til magten, vil de løfte de socialt udsatte familier, uagtet hvilket postnummer de bor i. 

- Hvis Svend Auken (tidligere S-formand og miljøminister, red.) havde levet i dag og kigget på den her klimakrise, havde han ikke accepteret tre havvindmølleparker. Han ville have sagt, at vi skal da mindst have ti. Det er da fuldstændig uambitiøst, siger Uffe Elbæk.

Alternativet har flere gange tidligere meddelt, at partiet er klar til at vælte en socialdemokratisk ledet regering, hvis den ikke lever op til blandt andet målene på klimaområdet. 

Den holdning holder Uffe Elbæk fast i.

- Vi vil ikke holde hånden under nogen regering. Og det vil vi ikke, fordi klimaforandringerne kræver dybe radikale forandringer. En erkendelse, som desværre ikke præger hverken S' eller V's politik i dag, siger han.

Næste valg til Folketinget finder sted senest 17. juni. 

/ritzau/

Emneord: Uffe Elbæk, FV2019, Alternativet, Venstre, Socialdemokratiet, 271218
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

 • 15.05.19 Infrastruktur
  Landdistrikter: Udflytning har været uden betydning

  - På grund af fortsat centralisering og besparelser på uddannelsesområdet har vi ikke set den positive effekt som forventet, siger Landdistrikternes formand om udflytning. Balance i landet har lange udsigter, konkluderer kommunalforsker.