Uffe Elbæk og Lars Løkke fandt sammen i spørgetime: Brug for mere seriøsitet i den politiske debat

Ellers optimistiske Uffe Elbæk er for første gang i sit liv alvorligt bekymret over, hvad de aktuelle kriser kan føre med sig. I Folketingets spørgetime fik gjorde Lars Løkke Rasmussen til gengæld Elbæk oprigtig glad. Se video fra spørgetimen her.

"For første gang i mit liv har jeg en fornemmelse af, at det, der sker ude i Europa og i verden kan ende helt, helt galt. Kriserne står i kø og de forstærker hinanden. (...) EU tager ikke lederskabet og de enkelte lande trækker sig ind i sig selv. Hvordan ser statsministeren på det?"  
 
Sådan lød anslaget fra Uffe Elbæk da han i Folketinget i denne uge søgte en reaktion fra statsminister Lars Løkke Rasmussen - og statsministeren greb både tone og alvor med sit svar.
 
"Befolkningernes berettigede bekymringer, fremkalder lette og også for lette løsninger i en række situationer. Det eneste modsvar, tror jeg, er seriøsitet. Altså at stille folk fuldt ud til ansvar for det, de foreslår," sagde Lars Løkke Rasmussen. 
 
Efter et opfølgende spørgsmål fra Elbæk erklærede Løkke sig klar til at gøre op med "den politiske armlægning". 
 
"Jeg kan godt se debatten, hvor det godt kan blive lidt hurtigt. Så kommer de derløsninger, som er til at forstå følelsesmæssigt og intuitivt, men som man i hvert fald er nødt til at tænke igennem i alle sine konsekvenser. Altså hvor stiller det os, hvis vi bare tyer til den lette løsning. Der har vi allesammen brug for - ingen nævnt ingen glemt - en større tyngde og seriøsitet i den politiske armlægning," sagde statsministeren.
Se dialogen mellem Elbæk og Løkke her.
 
Uffe og statsministeren

"For første gang i mit liv har jeg en fornemmelse af, at det, der sker ude i Europa og i verden kan ende helt, helt galt. Kriserne står i kø og de forstærker hinanden. (...) EU tager ikke lederskabet og de enkelte lande trækker sig ind i sig selv. Hvordan ser statsministeren på det?" Uffe Elbæk stillede i går tre stærke spørgsmål til Lars Løkke Rasmusssen (V). Hør dem alle tre - og svarene - her:

Posted by Alternativet on Wednesday, March 16, 2016

 

 

Emneord: Uffe Elbæk, Lars Løkke Rasmussen, Folketingets spørgetime
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 233 | Events: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også