Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Putins talsmand: Derfor er det umuligt for Ukraine at vinde over Rusland

Ukraine

13/11/2023 10:59

J. Bøgen

Krigen i Ukraine har snart raset i 21 måneder.

Kiev er nødt til at forstå, at det er umuligt at besejre Rusland.

Sådan lyder det fra Dmitrij Peskov, der er pressesekretær for den russiske præsident, Vladimir Putin, ifølge det russiske medie Ria.

Meldingen kom under et tv-interview, og siden er videoen af interviewet blevet delt på det sociale medie Telegram.

Ifølge Peskov er grunden til, at Ukraine aldrig vil vinde over Rusland, at det kollektive Vesten er ved at være træt af konflikten.

Det vil, ifølge pressesekretæren, føre til, at de vestlige lande vil være mere tilbageholdende med at donere penge, vågen og ammunition.

Vakler opbakningen?

Kigger man på det politiske landskab rundt om i Verden, er der noget, der tyder på, at Peskov ikke er helt galt på den med sine forudsigelser - i hvert fald i forhold til den vestlige støtte til Ukraine.

Den nyindsatte premierminister i Slovakiet, Robert Fico, erklærede i slutningen af oktober, at landet vil stoppe med at yde militær hjælp til Ukraine. I USA er der ligeledes risiko for, at fremtidige donationer til Ukraine bliver mindre, både på grund af den politiske udvikling i staterne, men også på grund af krigen mellem Israel og Hamas, der ligeledes tærer på de amerikanske finanser.

Omvendt meldte Tyskland så sent som i sidste uge ud, at landet vil fordoble deres budget til militær støtte til Ukraine i 2024 til 8 milliarder euro (omkring 60 milliarder kroner).

Krigen i Ukraine er i en vis form for stilstand, da den længe ventede ukrainske modoffensiv ikke har bragt de fremskridt med sig, som mange havde håbet. Omvendt lyder analyserne også, at russerne heller ikke har det store held med at vinde terræn og få en militær overhånd i kamphandlingerne.

Mest Læste

Annonce