Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sikkerhedsformand: Tredje Verdenskrig er gået i gang

Ukraine

15/03/2024 11:27

J. Bøgen

Han ryster på hovedet af det internationale samfund.

Krigen i Ukraine er nu gået ind i sit tredje år, men selvom der har været tid nok til det, så er alvoren i den nuværende situation hverken gået op for nok lande eller ledere.

For krigen i Ukraine er ikke bare en krig i Ukraine. Tredje Verdenskrig er allerede gået i gang.

Så dyster er meldingen fra formanden for Ukraines sikkerheds- og forsvarsudvalg, Oleksij Danilov, i et intervied med tænketanken Atlantic Council.

"For mange lande hænger fast i en informationståge og indser ikke, at Tredje Verdenskrig allerede er i gang. Hele verden er involveret i den nuværende krig på den ene eller anden måde, selvom Ukraine er det eneste land der rent faktisk udfører den egentlige kamp mod Rusland," siger Danilov blandt andet.

Efterlyser Reagan og Churchill

Med sine 61 år har Danilov oplevet meget i forhold til sikkerhedspolitik både nationalt og internationalt, og når han kigger rundt på sine støtter i de vestlige lande, er det et nedslående syn.

For der er ikke nogen moderne Winston Churchill eller Ronald Reagan.

Noget, der er et stort problem, fordi netop de to politikere i hver deres tid indså den trussel, Rusland er, i en større historisk kontekst.

Derfor tror Danilov også, at den manglende vestlige konsekvens overfor Rusland vil give NATO-alliancen en brat opvågning på et tidspunkt.

Tror på russisk angreb mod NATO

Danilov mener nemlig, det er sandsynligt, at russerne kan finde på at gennemføre en mindre offensiv aktion mod NATO-territorium. Ikke for nødvendigvis at starte en krig i fuld skala, men simpelthen for at ryste alliancen.

Og hvis Danilov får ret i sin forudsigelse, kræver det et svar, som Putin forstår: Hård magt.

"Når du har en galning løs i kvarteret, er opgaven at stoppe ham så hurtigt som muligt - ikke at gå ind i en forhandling eller andet nonsens."

Du kan læse hele interviewet med Oleksiy Danilov på Atlantic Councils hjemmeside.

Mest Læste

Annonce