Foto: TUI Danmark A/S
Foto: TUI Danmark A/S

6 ferie- og filmdestinationer, du bør overveje i 2024

Underholdning

30/03/2024 12:23

J. Bøgen

Hvilken filmdestination, vil du gerne opleve i virkeligheden?

New Zealand oplevede det efter Ringenes Herre, Sicilien oplevede det efter sidste sæson af White Lotus, Dubrovnik oplevede det efter Game of Thrones, og King’s Cross Station oplevede det efter Harry Potter.

Den populære rejsetrend, ”Set Jetting”, hvor kendte film og tv-serier påvirker valget af rejsemål og oplevelser, fortsætter blandt TUI’s feriegæster.

2024 byder på flere længeventede film og serier, hvoraf flere allerede er lanceret, og i den forbindelse har TUI samlet seks oplagte Jet Setting-destinationer, du kan overveje til din næste ferie.

Santorini Landsbytur, Santorini (film: Argylle)

Den nyligt udgivne action-komedie og spionfilm blev optaget i forskellige lande, herunder Grækenland, hvor de ikoniske hvide huse med blå tage fungerer som baggrund for mange scener.

En god udflugtsmulighed er at udforske nogle af de maleriske landsbyer på Santorini, såsom Magalochori og Emporeio.

Rejsende kan beundre den smukke panoramaudsigt fra Profitis Ilias-klosteret, øens højeste punkt, og beundre den fantastiske caldera fra Akroitiri-fyrtårnet - bare nogle få højdepunkter på denne TUI Collection tur.

Kingston & Blue Mountains Tur, Montego Bay (film: Bob Marley: One Love)

Dette biografiske drama genskaber livet for den berømte jamaicanske sanger, sangskriver og reggae-legende, Bob Marley.

Alle kan lære om hans liv og arv med en tur Kingston, hvor sangeren boede, inklusive et besøg på Bob Marley-museet, som ligger i hans sidste hus, og til Emancipation Park, berømt for Redemption Song-skulpturen.

Dubai Ørkensafari, Dubai (film: Dune: part Two)

Efter at den første film vandt seks Oscars, er forventningerne høje til Paul Atreides’ (Timothée Chalamet), Chanis (Zendaya) og ørkenplaneten Arrakis’ tilbagevenden til storskærmen.

For Dune-fans, der søger et eksotisk og uforglemmeligt eventyr, kunne en ørkensafari i Dubai, hvor man udforsker de enorme ørkenklitter med en ekspertfører, mens det fantastiske uendelige sandhav strækker sig ud langs horisonten, være ideel.

Los Haitises National Park tur, Punta Cana (film: Arthur the King)

“Arthur the King” fortæller historien om det stærke bånd, der dannes mellem en svensk eventyrløber og en herreløs hund under et jungleudholdenhedsløb i Ecuador.

Mens de virkelige begivenheder fandt sted i Ecuador, blev filmen faktisk optaget i Den Dominikanske Republik, og hvis seerne efter at have beundret landets naturlige skønhed på det store lærred ønsker at opdage det selv, er denneu tur til for eksempel Los Haitises National Park et godt udgangspunkt.

En lille bådsejlads snor sig mellem nysgerrige klippeformationer, der stikker op af vandet, og navigerer gennem frodige mangrover og omkring floraen og faunaen i dette fascinerende rejsemål, hjemsted for et bredt udvalg af fugle.

Colosseum og Forum Romanum-tur, Rom (film: Gladiator 2)

For over 20 år siden vandt Gladiator fem Oscars, inklusive Bedste Film og Bedste Skuespiller til Russell Crowe.

Det kommer derfor ikke som nogen overraskelse, at efterfølgeren, der sigter mod at replicere sin forgængers succes, skaber meget spænding.

For fuld indlevelse i atmosfæren i det Romerske Rige, er det oplagt med en tur ind i Colosseum med en lille gruppe, hvor en lokal guide genfortæller amfiteaterets historie med skræmmende detaljer om gladiatorernes kampe, der fandt sted.

Ngutuni og Salt Lick to-dages safari, Mombasa (film: Mufasa: The Lion King)

Forløberen til Løvernes Konge, filmen der vandt to Oscars i 1995, er planlagt til udgivelse i år, hvilket transporterer os tilbage til den afrikanske savanne for at lære om Mufasas oprindelse, Kongen af Stolthedslandene og far til Simba.

For dem, der ønsker at dykke fuldstændigt ned i de spektakulære landskaber i Afrika, kunne en to-dages safari i Tsavo East National Park være en drøm, der går i opfyldelse.

Under safarien er der mulighed for at spotte løver, elefanter, giraffer og zebraer i deres naturlige habitat. Derudover, hvis himlen er klar, kunne der være udsigt til sneklædte Kilimanjaro i det fjerne.

Mest Læste

Annonce