Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Bond, James Bond" var ikke meningen og 4 andre ting, du ikke vidste om den første James Bond-film

Underholdning

22/03/2024 13:22

J. Bøgen

For eksempel var det slet ikke meningen, Sean Connery skulle spille James Bond.

Den første James Bond-film, "Dr. No", havde premiere d. 5. oktober 1962.

Mere end 60 år og 25 film senere er der vist ingen tvivl om, at producenterne havde ramt rigtigt ved at filmatisere Ian Flemmings populære bøger.

Men som ved enhver anden filmproduktion, er der mange ting, der kan (og vil) gå galt. Så her får du 5 facts omkring Dr. No, du nok ikke vidste.

Sean Connery var langt nede på liste

Oprindeligt ville filmstudiet have den legendariske filmstjerne Cary Grant som James Bond. Grant afslog imidlertid tilbuddet, da han ikke var interesseret i at skrive kontrakt på 3 film, da han allerede var ved at være oppe i alderen.

Samtidig kunne han uden at være beskyldt for at være urimelig kræve en løn, der svarede til hele Dr. No's øvrige budget på grund af hans stjernestatus.

Før Sean Connery endte med at blive valgt overvejede producenterne også navne som Rex Harrison, David Niven og Trevor Howard. Faktisk var Sean Connery kun lige med i top 10 over de skuespillere, studiet ønskede i rollen.

Ikonisk bikini solgt for mere end 500.000 kroner

Ursula Andress spillede den kvindelige hovedrolle i filmen. Man ser hende første gang, da hun træder op ad vandet på en strand iført en meget genkendelig bikini.

I 2001 blev netop den bikini solgt på en auktion for 35.000 britiske pund. Det beløb svarer til mere end 500.000 kroner i dag.

"Bond, James Bond" var improviseret

Den legendariske replik var ikke en del af manuskriptet til Dr. No.

Egentlig skulle Sean Connery blot sige "I am James Bond", men det mente Connery var for svagt for en så stærk karakter.

Efter et par forsøg, hvor han sagde linjen uden pause efter det første Bond, blev det til den ikoniske replik, vi kender i dag.

Sean Connery og Ursula Andress havde en affære undervejs

Selvom Connery var gift, forhindrede det ikke ham og den første Bond-pige i at indlede en affære under produktionen af filmen.

Affæren blev imidlertid afsluttet, da Connerys kone blev gravid. Senere blev han dog gudfar til Ursula Andress' søn.

Der skulle have været langt mere nøgenhed

I bogen "Dr. No", som filmen er baseret på, er en af de kvindelige karakter nøgen, når man ser hende første gang. Det er en scene, hvor karakteren spiller golf på sit kontor, da Bond braser ind.

Filmstudiet ønskede at være tro mod bogen på dette punkt, men på grund af censur i blandt andet USA, var man nødt til at ændre i scenen og generelt skrue ned for den planlagte nøgenhed.

Mest Læste

Annonce