Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Disney World i kæmpebrøler: "1939 var et godt år"

Underholdning

26/02/2024 14:52

J. Bøgen

Ups ...

I Disney-universet var 1939 et stort år.

Grundlæggeren Walt Disney modtog en æres-Oscar (en statue i almindelig størrelse og syv små) for Snehvide og de syv dværge ved den 11. årlige Oscar-uddeling.

Men selvom Disney forståeligt nok kunne være nostalgisk for det år og den æra, forbløffede den officielle Walt Disney World-konto stadig brugere online, med et tweet d. 28. november 2022.

Her stod der nemlig, at "1939 var en et godt år" sammen med en video med ordene "Drop into the HappyVerse,” til sine millioner af følgere.

Baseret på skærmbilleder så videoen ud til at være et udsnit på fem sekunder af Disneys seneste reklamefilm, hvor folk er klædt i de flapper-outfits, der var populære i 1920'erne.

Det skriver Buzzfeed.

Hvad skete der også i 1939?

Tweetet, som var oppe i fem dage, før det endelig blev fjernet, så ud til at glemme en stor begivenhed som skete netop det år.

1939 var ikke helt så magisk for store dele af verden: For det var også året, hvor nazisterne invaderede Polen, hvilket blev startskuddet til Anden Verdenskrig.

Fra 1939 til 1945 endte mod 85 millioner mennesker verden over med at miste livet, inklusive millioner af jøder, som blev angrebet og forfulgt i hele Europa.

At det lige netop er Disney, der laver sådan en bommert, er guf for internettet. Rygterne vil nemlig vide, at Walt Disney var rygende antismeitisk, altså stærk modstander af jødedommen.

Disse rygter er dog aldrig bevist, siger eksperter.

Mest Læste

Annonce