Foto: Screenshot, @_hennylim_ / TikTok
Foto: Screenshot, @_hennylim_ / TikTok

Har du også undret dig? Derfor sidder stewardesser på deres hænder under start og landing

Underholdning

16/03/2024 08:02

J. Bøgen

Der er også en forklaring på, hvorfor du ikke behøver gøre det!

En stewardesse fra Filippinerne har forklaret, hvorfor besætningen ofte kan ses sidde på hænderne under start og landing.

Henny Lim, en stewardesse fra Cebu Pacific airlines, afslørede årsagen til den usædvanlige siddestilling i en video på TikTok.

På trods af hvordan det kan se ud, når stewardesserne sidder på deres hænder, er det ikke for at varme dem op.

Det er meget muligt, at du bruger enhver flyrejse på at se eller finde en god serie, i stedet for at bruge tiden på at bemærke hvordan stewardesserne sidder under start og landing, men de mere opmærksomme flyrejsende har måske bemærket det, og undret dig over det, indtil Lim lagde videoen op.

Du behøver ikke gøre det

I videoen præsenterede stewardessen spørgsmålet: "Hvorfor sidder kabinepersonalet på deres hænder, mens de sidder i deres jumpseats?"

Jumpseats er de sæder, som flybesætningen kan sidde på - selvfølgelig ikke piloterne -, mens de ikke bevæger sig rundt i flyet, og under start og landing.

Efter at have demonstreret stillingen med hænderne under lårene, forklarede Lim, at stillingen kaldes sikkerhedspositionen.

I modsætning til den hoved-ned-bøjleposition, vi måske kender fra flysikkerhedskortene, forklarede Lim, at denne stilling indebærer at "spænde sikkerhedsselen, sidde oprejst, sidde på hænderne, håndfladerne opad, tommelfingrene holdt inde i håndfladen og armene løse".

Stillingen indebærer også at fødderne skal stå fladt på gulvet, med det formål at stillingen holder kroppen i en stiv position.

Skal beskytte kroppen

Det lyder ikke som den mest behagelige position til start og landing, men Lim sagde, at den er designet til at beskytte kroppen i tilfælde af enhver påvirkning af en nødsituation.

"Dette holder kropsbevægelser begrænset, så der er mindre chance for skade, hvis flyet bliver påvirket," sagde Lim.

Mens de sidder i stillingen, tager besætningsmedlemmer sig også tid til at gennemgå deres ’Silent review’ - deres plan for nødsituationer - , ifølge Lim.

Gennemgangen inkluderer at være opmærksom på nødudstyret, dørbetjening, at give kommandoer og eventuelle problemer uden for flyet', forklarede ledsageren.

At være opmærksom på alle disse faktorer hjælper besætningen med at forberede sig på nødsituationer.

Kilde: UniLad

Mest Læste

Annonce