Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nye navne og gamle kendinge: Her er 2023 mest streamede danske musikere

Underholdning

27/12/2023 08:42

J. Bøgen

Hvilke danske kunstnere lyttede du mest til i år?

YouSee Musik har netop offentliggjort listen over de mest afspillede danske kunstnere i 2023, og resultatet viser, at den danske musikscene er i konstant udvikling med både nye og etablerede navne på listen.

Listen er baseret på antallet af streams på YouSee Musik, som er en af Danmarks største streamingtjenester med tæt på en halv mio. brugere. 

På førstepladsen finder man ikke overraskende Tobias Rahim, der de seneste år har taget danskernes playlister med storm. Mere overraskende er det måske, at afdøde Kim Larsen ligger nummer to, men det vidner om den kultstatus nationalskjalden har hos danskerne, og så har han et utal af albums fra en lang karriere.  

Samtidig finder vi længere nede på listen også børnesangsduoen Popsi og Krelle, hvor særligt deres godnatsange ser ud til at have hjulpet mange danske familier med putningen i 2023. Generelt er listen over de mest streamede danske kunstnere et bevis på danskernes diverse musiksmag, hvor nyt og gammelt blandes lyder det fra YouSee’s musikredaktør Pelle Svindborg: 

“Alt i alt er listen over de mest afspillede danske kunstnere i 2023 en spændende blanding af nye og etablerede kunstnere, der viser, at den danske musikscene fortsat er fyldt med talent og potentiale. Og så har vi tydeligvis også en musikalsk kulturarv som stadig fylder på manges playlister,” fortæller han.

Top 10 over mest streamede danske kunstnere hos YouSee Musik

 1. Tobias Rahim 

 2. Kim Larsen 

 3. Rasmus Seebach 

 4. The Minds Of 99 

 5. Andreas Odbjerg 

 6. Lukas Graham 

 7. Christopher 

 8. Popsi og Krelle 

 9. Artigeardit 

 10. Gilli 

Rahim har også sat sig på listen over mest spillede danske sange 

Kigger man mod hvilke danske sange, der er blevet streamet mest i 2023, så ligger Tobias Rahim også i toppen, hvor førstepladsen, andenpladsen og fjerdepladsen er besat af den store mand.  

Det er dog lykkedes for bandet Blæst at klemme sig ind på tredjepladsen med nummeret Juice, der storhittede i sommer, hvor bandet også åbnede Orange Scene på Roskilde Festival med deres funkede lyd.  

Samtidig er de tre kvindelige solister Ida Laurberg, Saint Clara og Pil kommet med på listen med hver deres kæmpe hit fra året der er gået.  

Top 10 over mest streamede numre fra danske kunstnere hos YouSee Musik

 1. Flyvende Faduma af Tobias Rahim 

 2. STOR MAND af Tobias Rahim 

 3. Juice af Blæst 

 4. Mucki Bar af Tobias Rahim 

 5. Hjem fra fabrikken af Andreas Odbjerg 

 6. Terrier af Ida Laurberg 

 7. Oh My God af Saint Clara 

 8. Dronning Af Månen af Pil 

 9. Føles Godt af URO 

 10. House On Fire af Jonah Blacksmith 

Danske kunstnere slår de internationale: “Dansk musik er i en guldalder” 

Tager man de internationale briller på, så er de danske kunstnere stadigvæk dominerende. Således viser YouSee Musiks Top 20 over alle mest streamede kunstnere, at selvom Ed Sheeran og Tayler Swift får kæmpet sig op i top 5, så har 16 ud 20 kunstnere vores rødbedefarvede pas. 

“Engang imellem genopstår debatten om hvorvidt udenlandsk – og særligt amerikansk musik – fylder for meget og ligefrem udkonkurrerer dansk musik. Det tror jeg ikke, vi skal være bange for. Dansk musik er i en guldalder - både hvad angår kvalitet og popularitet. Og en stor portion af dem lykkes med det på dansk.” afslutter Pelle Svindborg.  

Top 20 over mest streamede kunstnere hos YouSee Musik

 1. Tobias Rahim 

 2. Ed Sheeran 

 3. Kim Larsen 

 4. Rasmus Seebach 

 5. Taylor Swift 

 6. The Minds Of 99 

 7. Andreas Odbjerg 

 8. Lukas Graham 

 9. Christopher 

 10. Popsi og Krelle 

 11. Artigeardit 

 12. Gilli 

 13. The Weeknd 

 14. Gobs 

 15. Nik & Jay 

 16. KESI 

 17. Lamin 

 18. Miley Cyrus 

 19. Blæst 

 20. Medina 

Mest Læste

Annonce