Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Snart venter mellemrunden: Derfor er det så vigtigt med 2 point i aftenens gruppefinale

Underholdning

15/01/2024 12:09

J. Bøgen

Jacobsens mandskab kan ikke tillade sig at ligge på den lade side mod Portugal!

De danske håndboldherrer er allerede sikret videre deltagelse ved EM i Tyskland, men det betyder ikke, at Nikolaj Jacobsen kan tillade sig at spare en masse profiler inden aftenens gruppefinale mod Portugal.

To hold fra hver indledende gruppe går nemlig videre til mellemrunden, og det bliver Danmark og Portugal fra gruppe F. Men de point, der bliver taget med over i mellemrunden, gælder kun fra de kampe, man har spillet mod de andre hold, der går videre fra den indledende gruppe, og derfor er sejrene over Grækenland og Tjekkiet reelt ligegyldige nu.

For hvis Danmark skal have to point med over i mellemrunden, kræver det en sejr over Portugal i aften - og det kan vise sig at være særdeles vigtigt med de to point, når det skal afgøres, hvem der går videre fra mellemrunden.

Disse hold skal Danmark møde

Danmark skal spille i mellemgruppe 2, og det betyder, at vi bliver parret med holdene fra indledende gruppe D og E (Danmark er i gruppe F).

I gruppe D er det kun Slovenien, der allerede er sikret videre deltagelse, mens Norge ligger godt til på andenpladsen. Vores norske rivaler kan dog, i teorien, stadig ryge ud, men det kræver, at Norge taber til Slovenien i sidste gruppekamp, samt at Færøerne slår Polen i deres sidste gruppekamp.

Og så skal der regnes en masse på målscore, og her fører Norge lige nu med 14 i forhold til Færøerne, så mon ikke, vi godt allerede nu kan konstatere, Slovenien og Norge går videre fra den gruppe.

Ser vi på gruppe E er tingene faktisk allerede afgjort, når det kommer til den videre deltagelse. Det bliver nemlig Sverige og Holland, der går videre, da de to hold har vundet deres første to kampe, inden de møder hinanden i gruppefinalen i aften.

Så der venter altså (sandsynligvis) kampe mod de fire ovennævnte lande, og det er ikke ligefrem nogen lette opgaver. Derfor er det ikke utænkeligt, Danmark sætter point til i i hvert fald en af kampene, og da det kun er to hold, der går videre fra mellemrunden til semifinalerne, kan to ekstra point fra aftenens kamp mod Portugal altså vise sig at være rigtig vigtige.

Hansen, Gidsel, Landin og co. spiller i aften kl. 20.30. Kampen kan ses på TV 2.

Mest Læste

Annonce