Foto: Universal
Foto: Universal

Udkommer i dag: Sigurd Barrett klar med ny Grundlovssang

Underholdning

07/03/2024 09:00

J. Bøgen

Den er lavet i anledning af Grundlovens 175-års fødselsdag.

"Frit at Tale" er titlen på den nye grundlovssang, som Sigurd Barrett har skrevet i anledning af Grundlovens 175-års fødselsdag i år.

Sangen udkommer i dag den 7. marts og skriver sig ind i den danske sangtradition med sit budskab om frihed, forsamlingsret og demokratiske grundværdier.

Udgiver også ny bog

Sigurd Barrett, der tidligere har haft stor succes med sine formidlende bøger om bl.a. danmarkshistorien, kongerækken, bibelhistorier og naturvidenskab, udgiver ved samme lejlighed sin nye bog ”Sigurd fortæller om Grundloven”.

Bogen er en hyldest til de vestlige ideer om demokratisk ytringsfrihed og medbestemmelse, og med den følger 16 sange.

”Vi oplever desværre, at demokratiet er under pres, globalt set,” udtaler Sigurd Barrett, ”og derfor syntes jeg, det var vigtigt at fortælle børn og unge om, at vi skal passe på vores grundlæggende værdier som samfund og som folk.”

Kan findes på YouTube

Pladeselskabet Universal, som har udgivet alle Sigurd Barretts nye grundlovssange, har lavet musikvideoer til alle sangene, som fra i dag ligger frit tilgængeligt på YouTube:

”Jeg håber, at folk vil tage Frit at Tale til sig og synge den i anledning af grundlovens jubilæumsår,” siger Sigurd Barrett, der i samarbejde med Kolding Kommune laver et stort anlagt fællessangsarrangement grundlovsdag på Skamlingsbanken, hvor der vil være fri entre for gæster i alle aldre, som har lyst til at synge med og deltage i den store folkefest.

Hør sangen og se musikvideoen her.

Mest Læste

Annonce