Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Videnskaben har undersøgt det: Derfor er det kun nogle mennesker, der kan folde tungen

Underholdning

13/03/2024 14:27

J. Bøgen

Kan du?

I de mange mysterier, som menneskekroppen rummer, er der enkelte færdigheder, som kan fremstå både fascinerende og for nogle ligegyldige.

En sådan evne er den særlige kunst at kunne folde sin tunge til en "U"-form, der minder om et sugerør.

Dette fænomen, som ikke alle er i stand til at udføre, har vakt nysgerrighed, ikke kun i folkemunde, men også hos eksperter inden for genetik og anatomisk forskning.

Her er forklaringen

Tungens muskler og sener spiller en central rolle i vores evne til at tale, spise, og i dette tilfælde, at udføre usædvanlige tricks.

Ifølge Columbia Tribune har det vist sig, at evnen til at bøje tungen på denne måde ikke kun er et spørgsmål om tilfældighed eller underholdning; det er snarere et resultat af en kombination af fysisk fleksibilitet, formen på ganen, og ikke mindst, vores genetiske arv.

Forskere peger desuden på, at mens nogle mennesker naturligt kan udføre denne bedrift fra en ung alder, er det sandsynligt, at en vis grad af fleksibilitet i tungens muskler og sener er nødvendig.

Endvidere kan formen på individets gane også spille en rolle i, hvor let eller svært det er at folde tungen på en bestemt måde.

Det ligger (mest) i generne

Interessant nok foreslår visse studier, at miljøfaktorer, såsom specifikke barndomsaktiviteter eller vaner, kan influere denne evne, selvom den primært synes at være genetisk betinget.

Den videnskabelige konsensus hælder mod, at evnen til at folde tungen er noget, der overvejende overføres fra forældre til børn gennem generne.

Dette antyder en fascinerende blanding af arvelighed og fysiologisk kapacitet, der gør nogle i stand til at udføre dette lille, men forbløffende trick, mens andre står tilbage som forbløffede tilskuere.

Mest Læste

Annonce