Ung V-profil stopper i Århus Byråd

Venstre i Aarhus får en ny mand i byrådsgruppen.

Venstres Christian Budde har efter knap to år i Århus Byråd valgt at sige stop pga. private omstændigheder. 

”Jeg har fra første dag sat stor pris på det privilegium, det er at medvirke til at sætte kursen for Århus Kommune, som medlem af byrådet for Venstre. Jeg er glad for de tiltag og resultater, jeg har medvirket til at skabe på især socialområdet og i Århus syd,” siger det afgående byrådsmedlem, der må trække sig fra posten af familiære årsager.

”At jeg stopper nu skyldes hensynet til min familie, da vi privat har været igennem nogle meget barske år, der nu nødvendiggør, at jeg fokuserer på min familie. Samtidig ønsker jeg ikke at lukke døren endegyldigt til politik, men håber, at der kan opstå en mulighed igen på den længere bane”. 

Christian Budde har siddet i Socialudvalget, hvor han især har arbejdet for at skabe bedre rammer for byens udsatte borgere og på handicapområdet, hvor en ambitiøs plan foreligges byrådet til september.

Den unge Venstre-profil har desuden været en af drivkræfterne bag et uderum for socialt udsatte, som indvies om kort tid, ligesom der er stillet konkrete budgetforslag til styrkelse af forældreansvaret og øget fokus på inddragelse af private aktører i kommunens socialpolitik. Endelig er Christian Budde, som en del af et tværpolitisk samarbejde, i gang med en helhedsplan for Rundhøj-området i Århus syd.

Venstres politiske leder, Bünyamin Simsek, ærgrer sig over Christian Buddes afgang, men forstår hensynet til hjemmefronten.

”Som politisk leder er jeg ærgerlig over, at vi nu må sige farvel til Christian, og vi kommer til at savne hans person og kompetencer i gruppen. Samtidig har jeg respekt for den personlige beslutning, Christian nu har truffet. Fra Venstres side takker vi for nu og håber, at vi på et senere tidspunkt kan trække på Christian igen," siger Venstres leder Bünyamin Simsek.

Christian Buddes farvel betyder, at Venstre nu kan indlemme Henrik Arens, som kommer med erhvervserfaring fra både bankverdenen og transportbranchen i bagagen.  Han træder allerede medio september ind i Socialudvalget samt i Udvalget for Sundhed- og Omsorg. Den nye rokering betyder samtidig, at Gert Bjerregaard træder ud af Udvalget for Sundhed- og Omsorg.

Emneord: Christian Budde, Henrik Arens, Venstre i Aarhus
Aarhus Kommune på DenOffentlige.dk Aarhus Kommune
Aktivitet: Artikler: 177 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 13.05.20 Politik
  COVID-19: Så mange selvstændige har fået hjælp

  Nye tal viser, at der er sendt cirka 45.000 udbetalinger afsted under ordningen til selvstændige og freelancere. I alt er over 3 mia. kr. udbetalt under ordningen.

 • 24.04.20 Politik
  Nordisk Råd i brev til statsministrene: Vi skal samarbejde mere i krisetider

  Nordisk Råds Præsidium har sendt et brev til de nordiske statsministre i anledning af coronapandemien. I brevet opfordres regeringerne i Norden til at samarbejde mere i kampen mod coronavirus og i krisetider generelt. Præsidiet foreslår blandt andet, at der oprettes en uafhængig nordisk kriseberedskabskommission.